Ένα κορίτσι μόλις 10 ετών από την Κολομβία έγινε η νεαρότερη μητέρα στον κόσμο, αφού γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Η ανήλικη που ανήκει στη φυλή Wayuu και ζει στη χερσόνησο La Guajira ήταν στην 39η εβδομάδα της κύησης και έφερε στον κόσμο την κόρη της με καισαρική.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της δεν είχε πάει σε γιατρό. Έφτασε στο νοσοκομείο με αιμορραγία, κλαίγοντας γοερά και με τρομερούς πόνους από τις συσπάσεις της μήτρας.

Το νεαρό κορίτσι αρνήθηκε να θηλάσει το μωρό και συνεχίζει να νοσηλεύεται μαζί με το μωρό. Και παρότι οι αρχές της χώρας κανονικά θα έπρεπε να ασκήσουν δίωξη στον πατέρα του παιδιού επειδή ήρθε σε σεξουαλική επαφή με ανήλικη, το σύνταγμα της χώρας εγγυάται κάποιο βαθμό αυτονομίας στη συγκεκριμένη φυλή.

Διατηρούν την κυριαρχία τους και την πολιτιστική τους κληρονομιά, στοιχείο της οποίας είναι γέννηση παιδιών σε πολύ μικρή ηλικία.
Τα μέλη της φυλής κρατούν το στόμα τους κλειστό σε ό,τι έχει να κάνει με την ταυτότητα του πατέρα. Μια τοπική εφημερίδα εικάζει ότι πρόκειται έναν 15χρονο, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι πατέρας του μωρού είναι ένας 30χρονος.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Efraín Pacheco Casadiego δήλωσε: «Δεν είναι το πρώτο περιστατικό που συναντούμε από τη συγκεκριμένη φυλή. Αντί αυτά τα κορίτσια θα έπρεπε να παίζουν με τις κούκλες τους, πρέπει να μεγαλώσουν ένα μωρό. Είναι σοκαριστικό».

Την άποψη αυτή όμως δε συμμερίζεται και ο διευθυντής της οργάνωσης γονέων Instituto Colombiano Bienestar Familiar, Alejandro Samplayo, ο οποίος πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι κανόνες της συγκεκριμένης φυλής: «Αφού το παιδί ανήκει στη φυλή Wayuu πρέπει να σεβαστούμε τα δικαιώματα και την αυτονομία τους».


Original Video– More videos at TinyPic