Ένας πρώην μισθοφόρος στρατιώτης έφαγε πρόστιμο 78 ευρώ (70 λίρες) επειδή στάθμευσε παράνομα το όχημά του σε λεωφορειόδρομο της Αγγλίας.

Ο Lee Williamson είδε έναν άστεγο σε δρόμο του Λέστερ και σταμάτησε να του δώσει μερικά ρούχα αλλά και κουβέρτες, καθώς Χριστούγεννα ήταν και η μέρα καλούσε σε μια καλή πράξη.

Του έδωσε πράγματι χοντρά ρούχα, κασκόλ, γάντια και μερικές εορταστικές λιχουδιές, μόνο που μερικές μέρες αργότερα το δημοτικό συμβούλιο του Λέστερ του ταχυδρόμησε την κλήση!

Ο Williamson απασχολείται μάλιστα εθελοντικά σε φιλανθρωπική οργάνωση για τους αστέγους της πόλης και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε τέτοια θέματα.

shutterstock605807792

Στις 3 Ιανουαρίου έλαβε την κλήση και έστειλε αμέσως ένα mail στη δημοτική αρχή όπου εξηγούσε τα καθέκαστα ο 43χρονος μαραγκός σήμερα.

Στις 30 του μήνα πήρε την απάντηση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Λέστερ: «Εξετάσαμε προσεκτικά αυτό που είπατε, αλλά αποφασίσαμε να μην ακυρώσουμε το πρόστιμό σας. Κι ενώ συμπάσχουμε με την κατάστασή σας και επιδοκιμάζουμε τις προθέσεις σας, έχουμε εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα για να αποτρέπουμε τους αυτοκινητιστές να σταματούν σε εκείνο το σημείο καθώς δεν είναι ασφαλές»!

«Είμαι αηδιασμένος», δήλωσε μετά ο καλόκαρδος μαραγκός, «θα έπρεπε να γίνει μια εξαίρεση. Θα μπορούσα να το καταλάβω αν ο δρόμος είχε κίνηση, αλλά εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς τριγύρω»…