Σύροι αντικαθεστωτικοί κάλεσαν σήμερα σε διαδήλωση για να καταγγείλουν αυτό που θεωρούν αδράνεια των αραβικών χωρών μπροστά στην αιματηρή καταστολή της αμφισβήτησης, την επομένη μιας αραβικής συνόδου κορυφής που αρκέσθηκε να καλέσει το καθεστώς και την αντιπολίτευση σε διάλογο.

«Οι μουσουλμάνοι και οι Άραβες μας εγκατέλειψαν, αλλά ο Θεός είναι μαζί μας και η αποφασιστικότητά μας θα μας φέρει τη νίκη», αναφέρεται στην ιστοσελίδα The Syrian Revolution 2011 που καλεί τους Σύρους, όπως κάθε Παρασκευή εδώ και ένα χρόνο, να διαδηλώσουν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Οι άραβες ηγέτες, που πραγματοποίησαν χθες σύνοδο κορυφής στη Βαγδάτη, απέφυγαν να καλέσουν τον πρόεδρο Άσαντ να παραιτηθεί και να υποστηρίξουν τον εξοπλισμό των ανταρτών, ενώ στο παρελθόν είχαν υποβάλει στον ΟΗΕ σχέδιο που προέβλεπε τη μεταβίβαση των καθηκόντων του αρχηγού του κράτους στον αντιπρόεδρό του.

Η σύνοδος κορυφής αρκέσθηκε να καλέσει το καθεστώς και την αντιπολίτευση σε ένα σοβαρό διάλογο και να απορρίψει κάθε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, όπου ο στρατός συνεχίζει χωρίς ανάπαυλα τις επιθέσεις του εναντίον των πόλεων που έχουν εξεγερθεί, με τίμημα δεκάδες νεκρούς καθημερινά, στην πλειονότητά τους αμάχους.