Για τους περισσότερους τριαντάρηδες το να έχουν μια σταθερή δουλειά και να αμείβονται ικανοποιητικά είναι πια μεγάλο πράγμα.

Όχι όμως για τον Λονδρέζο Stephen Fry, έναν 34χρονο αυτοαπασχολούμενο τεχνίτη που συνεργάζεται με τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο συνεταιρισμό υδραυλικών της Αγγλίας, την Pimlico Plumbers.

Βλέπετε ο υδραυλικός βγάζει 210.000 λίρες τον χρόνο (237.000 ευρώ), εκεί που ο πρωθυπουργός αμείβεται με 149.440 λίρες τον χρόνο (169.140 ευρώ)! Και οι αμοιβές του είναι περίπου εφταπλάσιες από μέσο μισθό της Βρετανίας των 27.271 λιρών (30.867 ευρώ).

Ο Stephen μεγάλωσε στην αγγλική επαρχία ως γιος ενός οικοδόμου και μιας ταμία σουπερμάρκετ και ταλαιπωρήθηκε πολύ να βρει δουλειά μετά το σχολείο. Κι έτσι άρχισε να μαθητεύει δίπλα σε έναν υδραυλικό.

«Σκέφτηκα να το δοκιμάσω απλώς», είπε στην «Daily Mail», περνώντας τα επόμενα 4 χρόνια ως βοηθός κάποιου και βγάζοντας μόλις 100 λίρες τη βδομάδα. Μόνο που έμαθε τελικά τη δουλειά και πριν από 5 χρόνια άρχισε να συνεργάζεται με την Pimlico Plumbers, όταν είδε την τύχη να του χαμογελά.

AP_16291335346306

Πλέον ζει σε δικό του διαμέρισμα στο Λονδίνο με τη σύζυγο και τον γιο του. Και δουλεύει 10 ώρες τη μέρα και δύο μέρες τη βδομάδα εφημερεύει κιόλας, αν και τα Σαββατοκύριακα είναι δικά του.

«Μπορεί να σε εξαντλήσει», λέει, «είμαι ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους υδραυλικούς της Pimlico, αλλά και ένας από τους πιο κουρασμένους».

Σύμφωνα μάλιστα με τον ιδρυτή του ιδιαιτέρως επιτυχημένου συνεταιρισμού υδραυλικών, Charlie Mullins, ο οποίος ξεκίνησε επίσης ως μαθητευόμενος υδραυλικός, οι 12 από τους 225 συνεργαζόμενους υδραυλικούς του κερδίζουν τουλάχιστον 200.000 λίρες τον χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι καθαρίζουν πάνω από 100.000 λίρες, τουλάχιστον 4 φορές πάνω τον μέσο μισθό του υδραυλικού στην Αγγλία.

Και περιγράφει τον Stephen ως «έναν από τους καλύτερους στον κλάδο», λέγοντας πως τίποτα δεν είναι τυχαίο.