Στη σφαγή της Τουλούζης χύθηκε το αίμα Γάλλων και Ισραηλινών πολιτών δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, μετά την συνάντηση που είχε στην Ιερουσαλήμ με τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες.

Ο Ζιπέ, ο οποίος παραβρέθηκε στις κηδείες των τεσσάρων θυμάτων στην Ιερουσαλήμ θα συναντηθεί εντός της ημέρας με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου.

«Ήρθα εδώ εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση της Γαλλίας για να συμμετάσχω στο πένθος των οικογενειών Μονσονεγκό και Σαντλέρ, που τόσο τραγικά δοκιμάζονται», δήλωσε ο Ζιπέ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο Πέρες.

Κατά κάποιο τρόπο το αίμα των δύο χωρών μας χύθηκε τη Δευτέρα στο σχολείο Οζάρ Χατοράχ», τόνισε διευκρινίζοντας ο δάσκαλος που σκοτώθηκε μαζί με τους μικρούς γιούς τους και η κόρη του διευθυντή του σχολείου είχαν γεννηθεί στο Μπορνό, την πόλη όπου είναι δήμαρχος.

«Δεσμευτήκαμε με την ίδια αποφασιστικότητα στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, αυτής της μάστιγας που πλήττει αρκετές περιοχές του κόσμου, και σήμερα δυστυχώς το γαλλικό έδαφος. Μέχρι να συμβεί αυτή η τραγωδία, οι αντισημιτικές ενέργειες στη Γαλλία μειώνονταν συνεχώς» είπε.

«Η παρουσία του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας σε μια ημέρα βαθιάς οδύνης για όλους μας δείχνει ότι είμαστε στο ίδιο μέτωπο πολιτισμού και ασφάλειας» δήλωσε ο Σιμόν Πέρες.

«Ο τρόμος είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος Πέρες.