Την αποσκίρτηση του σύρου υφυπουργού Πετρελαίου Άμπντο Χουσαμεντίν χαιρέτισε σήμερα η συριακή αντιπολίτευση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι αξιωματούχοι.

«Χαιρετίζω την απόφαση του υπουργού να αποσκιρτήσει και καλώ όλα τα μέλη της κυβέρνησης και τους δημόσιους λειτουργούς να εγκαταλείψουν το καθεστώς και να ενωθούν με τις γραμμές της επανάστασης για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Είμαι σίγουρος πως και άλλα μέλη της κυβέρνησης και πολιτικοί θα κάνουν το ίδιο», τόνισε ο Μπουρχάν Γαλιούν, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου

«Ο βασικός λόγος που δεν έχουν ακόμα αποσκιρτήσει και άλλοι αξιωματούχοι είναι ότι αυτό το καθεστώς, εδώ και 50 χρόνια, έχει υποδουλώσει τους ανθρωπους, τους έχει μετατρέψει σε τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ. Χρειάζεται ένα μεγάλο σοκ για να ξυπνήσουν και πιστεύω πως η επανάσταση το έκανε», είπε χαρακτηριστικά ο Γαλιούν.

Ο υφυπουργός Πετρελαίου Άμπντο Χουσαμεντίν ανακοίνωσε, σε βίντεο που μεταδόθηκε από το YouTube στη διάρκεια της νύχτας πως παραιτείται από τη θέση του, εγκαταλείπει την κυβέρνηση Άσαντ και ενώνεται με τους επαναστάτες.

O 57χρονος Χουσαμεντίν, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είναι το πρώτο μέλος της κυβέρνησης Άσαντ που αποσκιρτά, από τότε που ξέσπασε η εξέγερση πριν από ένα χρόνο. Ο ίδιος κάλεσε τα άλλα μέλη της κυβέρνησης να εγκαταλείψουν «ένα πλοίο που βουλιάζει».