Εγκατέλειψε το καθεστώς Άσαντ ο υφυπουργός Πετρελαίου της Συρίας Άμπντο Χουσαμελντίν, ανακοινώνοντας την απόφασή του με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube.

«Εγώ ο Άμπντο Χουσαμελντίν, υφυπουργός Πετρελαίου και Ορυκτού Πλούτου της Συρίας, ανακοινώνω την αποσκίρτησή μου από το καθεστώς, την παραίτησή μου από τη θέση μου και την αποχώρησή μου από το κόμμα Μπάαθ. Ενώνομαι με την επανάσταση αυτού του αξιοπρεπούς λαού», είπε.

Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Ο Χουσαμελντίν ανέφερε ότι είναι δημόσιος λειτουργός για 33 χρόνια, αλλά δεν θέλει να τελειώσει την καριέρα του «βοηθώντας τα εγκλήματα αυτού του καθεστώτος».

«Προτίμησα να κάνω αυτό που είναι σωστό, παρότι γνωρίζω ότι αυτό το καθεστώς θα κάψει το σπίτι μου και θα καταδιώξει την οικογένειά μου» πρόσθεσε.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας έχουν σκοτώσει πάνω από 7.500 πολίτες στην διάρκεια της 11μηνης καταστολής των διαδηλώσεων με κεντρικό αίτημα τον εκδημοκρατισμό της χώρας, σύμφωνα με υπολογισμούς του ΟΗΕ και η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να σταματήσει την αιματοχυσία.

«Λέω σε αυτό το καθεστώς: φέρατε σε αυτόν που ισχυρίζεστε ότι είναι ο λαός σας έναν ολόκληρο χρόνο θλίψης και δυστυχίας, του στερήσατε τη στοιχειώδη ζωή και ανθρωπιά, οδηγήσατε τη Συρία στο χείλος της αβύσσου». Πρόσθεσε ότι η οικονομία της χώρας της Μέσης Ανατολής βρίσκεται «κοντά στην κατάρρευση» υποστηρίζει ο 58χρονος.