Η Katy Bassett κατά τη διάρκεια της εφηβείας της έπασχε από ανορεξία και οι γιατροί είχαν εκφράσει φόβους ότι ίσως να μην μπορούσε να αποκτήσει παιδιά στη μετέπειτα ζωή της. Έτσι όταν η 27χρονη πλέον Katy έμαθε ότι ήταν έγκυος ένιωσε να «πλημμυρίζει» από μεγάλη χαρά.

Είχε φτάσει να ζυγίζει 20 κιλά στα χειρότερά της και της πήρε πάνω από μία δεκαετία να ξεπεράσει την ασθένειά της και με τη βοήθεια του συζύγου της James κατάφερε να επανέλθει στο φυσιολογικό για το σώμα και την ηλικία της βάρος των 57 κιλών!

Όμως οι σκέψεις ότι θα «γίνει χοντρή» άρχισαν να την «καταδιώκουν» πάλι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της σε σημείο που κινδύνευσε τόσο η ίδια όσο και η ζωή του παιδιού που κυοφορούσε!

Η νεαρή γυναίκα έφτασε να ζυγίζει 25 κιλά και οι γιατροί αναγκάστηκαν να της δίνουν τροφή μέσα από σωλήνα, προκειμένου να κρατήσουν την ίδια και το έμβρυο στη ζωή.

Εισήχθη στο νοσοκομείο στην 11η εβδομάδα της κύησης υποφέροντας από pregorexia (ανορεξία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης), ενώ ο γιος της Evan γεννήθηκε πρόωρα στην 30η εβδομάδα.

Η Katy ήταν τόσο αδύναμη που μπόρεσε να φροντίσει το γιο της όταν είχε γίνει πλέον 14 μηνών!

Στα 30 της είναι πάλι υγιής και δηλώνει: «Ο Evan είναι ένα μικρό θαύμα. Κάθε μέρα τον κοιτάω και νιώθω ευγνώμων που είναι υγιής».

«Νιώθω ενοχές γιατί αυτά που έκανα έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του. Τώρα νιώθω ευγνώμων και απέναντι στο παιδί μου, γιατί κατά ένα περίεργο τρόπο παρόλο που η εγκυμοσύνη και η ιδέα να πάρω βάρος ήταν αυτή που “επανέφερε” το διατροφικό μου πρόβλημα, ήταν ο ερχομός του Evan που με “γιάτρεψε” κι αυτό γιατί ήξερα ότι έπρεπε να γίνω καλά για να είμαι μια καλή μαμά».