Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην εφημερίδα La Repubblica, o Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την συντηρητική παράταξη του ΣίλβιοΜπερλουκόνι.

«Θέλετε να μάθετε αν το Δημοκρατικό Κόμμα θα κυβερνήσει με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι; Όχι, διότι ο Μπερλουσκόνι, μεταξύ των άλλων, είναι και πολύ καλός στο καμουφλάζ. Τώρα μοιάζει ένας τυχαίος περαστικός. Θυμόμαστε, όμως, ότι πρόκειται για τον μίστερ σπρεντ; Ότι ευθύνεται για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες δεκαετίες και ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του;» αναρωτήθηκε με νόημα ο Ρέντσι.

Ο Ιταλός κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η αναμέτρηση για το ποιος θα έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές της ‘Ανοιξης, θα είναι ανάμεσα στο Δημοκρατικό Κόμμα και στο Κίνημα Πέντε Αστέρων και επέμεινε ότι ο ίδιος «εργάζεται με στόχο, ο νέος πρωθυπουργός να ανήκει στους Δημοκρατικούς».

Απευθυνόμενος, δε, στους ιθύνοντες του κόμματός του έστειλε το μήνυμα ότι «δεν θα ανεχθεί να παραιτηθούν της όλης προσπάθειας, μόλις δουν μια αρνητική δημοσκοπική έρευνα», αλλά, αντιθέτως, επανέλαβε ότι «η νίκη είναι σαφώς κάτι το εφικτό».

Σε σχέση, δε, με την νέα, ενιαία πολιτική δύναμη της Αριστεράς «Liberi e Uguali» (Ελεύθεροι και ίσοι), με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο της γερουσίας Πιέτρο Γκράσο, ο Ματέο Ρέντσι εκτιμά ότι «κάθε ψήφος υπέρ της δύναμης αυτής, αποτελεί ένα δώρο για την ιταλική Δεξιά».