Ο αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Τομ Ντονίλον, θα προσπαθήσει να πείσει το Ισραήλ να μην εξαπολύσει επίθεση με στόχο τα πυρηνικά εργοστάσια του Ιράν, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα ισραηλινής εφημερίδας.

Η Yediot Ahronot έγραψε ότι ο Ντονίλον αναμένεται να ζητήσει από τους ισραηλινούς αξιωματούχους να δώσουν περισσότερο χρόνο στις διπλωματικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα, η οποία θεωρείται ύποπτη για κατασκευή πυρηνικού όπλου.

Στο μεταξύ, άλλα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η διήμερη επίσκεψη του Ντονίλον στο Ισραήλ στοχεύει στο συντονισμό των διπλωματικών κυρώσεων εις βάρος του Ιράν.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ, Κερτ Χόγιερ, επιβεβαίωσε την επίσκεψη αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, ενώ ο εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, Μαρκ Ρέγκεβ, δεν σχολίασε.

Την ίδια ώρα, ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, επικεφαλής του αμερικανικού γενικού επιτελείου στρατού, σε συνέντευξή του στο CNN που είναι προγραμματισμένη να μεταδοθεί σήμερα, υποστηρίζει ότι μια επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν θα ήταν αποσταθεροποιητική σε αυτή τη φάση και όχι συνετή, ενώ δεν θα επιτύγχανε τους μακροπρόθεσμους στόχους του Ισραήλ.