Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της στρατιωτικής ιστορίας της Αγγλίας, άνοιξε για το κοινό αποκαλύπτοντας πώς έμοιαζε ένα καταφύγιο της εποχής του Ψυχρού Πολέμου.

Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις Drakelow Tunnels κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και χρησιμοποιούνταν σαν κρυφό εργοστάσιο παραγωγής μηχανών της Rover αλλά και σαν αποθηκευτικός χώρος.

Ωστόσο, με την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου και μπροστά στο φόβο του πυρηνικού ολέθρου, οι εγκαταστάσεις αξιοποιήθηκαν στις προετοιμασίες για την αντιμετώπιση ενός πιθανού πυρηνικού πολέμου.

Νέα δωμάτια, πρόσθετος εξοπλισμός, παροχή νερού και άλλες ανέσεις προστέθηκαν στα τούνελ, συνολικής έκτασης 23.000 τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου να μετατραπούν σε καταφύγιο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια πολέμου. Ταυτόχρονα, λειτουργούσε και σαν χώρος άσκησης από δυνάμεις ασφαλείας.

Στη δεκαετία του ’80 η κυβέρνηση προχώρησε σε ανακαίνιση του χώρου με κόστος που έφτασε το 1 εκατ. λίρες Αγγλίας.


TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.