Μια νέα έκθεση που πραγματοποιείται στο Λονδίνο με αφορμή την 20η επέτειο από την έκδοση του πρώτου βιβλίου με πρωταγωνιστή τον διάσημο μάγο Χάρι Πότερ προσφέρει τη δυνατότητα στους λάτρεις της μαγείας κι όχι μόνο να δουν από κοντά σπάνια αναμνηστικά κι ενθύμια σε συνδυασμό με ιστορικά αντικείμενα.

«Χάρι Πότερ: Μια ιστορία μαγείας» τιτλοφορείται η έκθεση που παρουσιάζεται στη Βρετανική Βιβλιοθήκη στο Λονδίνο. Στους χώρους της οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά αναμνηστικά του Χάρι Πότερ, μεταξύ αυτών το πρώτο σκίτσο που σχεδίασε η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και απεικονίζει τη σχολή Χόγκοουαρτς αλλά και την ιδιόχειρη λίστα της που περιλαμβάνει τους δασκάλους και τα γνωστικά αντικείμενα που θα διδάσκονται.

ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ HARRY POTTER

Μαζί με τα αντικείμενα που σχετίζονται άμεσα με τη συγγραφέα και τα βιβλία της, η έκθεση παρουσιάζει αντικείμενα από τη συλλογή της βιβλιοθήκης, μεταξύ αυτών πάπυρους αλχημιστών από το 1500 και κινέζικα οστά μαντείας που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα.

«Η έκθεσή μας εξερευνά την ιστορία, τη μυθολογία και τη λαογραφία πίσω από τις ιστορίες του Χάρι Πότερ» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο έφορος της έκθεσης Τζούλιαν Χάρισον.

«Ερευνήσαμε τα σκουπόξυλα και τα καζάνια, τους μονόκερους και τους δράκους. Οργανώσαμε την επίδειξη με επίκεντρο τα αντικείμενα που οι σπουδαστές θα μελετούσαν στη σχολή μαγείας, από τα μαγικά φίλτρα στα ξόρκια έως την αστρονομία και τη μαντεία».

ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ HARRY POTTER

Τα επτά βιβλία του Χάρι Πότερ έχουν μεταφραστεί σε 68 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2018.

ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ HARRY POTTER ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ HARRY POTTER ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ HARRY POTTER