Τους πολίτες της Κροατίας συνεχάρη ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, οι οποίοι στο χθεσινό δημοψήφισμα ψήφισαν υπέρ της ένταξης της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτίμησε ότι έλαβαν καλή απόφαση για το μέλλον.

«Συγχαίρω όλους τους πολίτες για την απόφαση η Κροατία να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι απόφαση τεράστιας σημασίας για το μέλλον της Κροατίας, αλλά και θετικό μήνυμα για ολόκληρη την περιοχή μας. Η είσοδος της Κροατίας στην Ε.Ε. δημιουργεί μεγαλύτερες πιθανότητες για την ένταξη της Σερβίας και των άλλων χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην κοινότητα των ισότιμων ευρωπαϊκών λαών» υπογράμμισε ο σέρβος πρόεδρος στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον πρόεδρο της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς και τον πρωθυπουργό, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Ο Τάντιτς ανέφερε ότι θεωρεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στρατηγικό στόχο και φυσική κατοικία για όλες τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων και ότι η Ε.Ε. σημαίνει σεβασμός και εφαρμογή των ευρωπαϊκών προτύπων, προοπτική για καλύτερη, σιγουρότερη και ειρηνικότερη ζωή «όλων των πολιτών της περιοχής μας, η οποία σε ολόκληρη την ιστορία της ήταν επιβαρυμένη από πολέμους, εντάσεις και αναταραχές».

«Είναι ο μοναδικός τρόπος, με τον οποίο αφήνουμε τις συγκρούσεις πίσω μας και ανοίγουμε νέες σελίδες ειρήνης, ανοχής και συνεργασίας» τονίζεται στο μήνυμα του προέδρου της Σερβίας.