Περισσότεροι από 100.000 Βορειοκορεάτες συμμετείχαν σήμερα σε συγκέντρωση υποστήριξης στο πρόσωπο του νέου ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, γιου και διαδόχου του τεθνεώτος προέδρου Κιμ Γιονγκ Ιλ στις 17 Δεκεμβρίου στην Πιονγκγιάνγκ.

Η γιγαντιαίων διαστάσεων συγκέντρωση οργανώθηκε στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ στην Πιονγκγιάνγκ και σ’ αυτήν συμμετείχαν απλοί πολίτες και ανώτατοι αξιωματούχοι, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ΚCNA.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο Yonhap, το βορειοκορεάτικο τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε εικόνες από την επίσκεψη του νέου ηγέτη σε μονάδα τεθωρακισμένων το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, της πρώτης που πραγματοποίησε μόνος του από την ημέρα του θανάτου του πατέρα του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντάλλαξε απόψεις με τους αξιωματικούς, σύμφωνα με τις τηλεοπτικές εικόνες, τονίζει το Yonhap.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακηρύχθηκε «ανώτατος άρχων» της χώρας την περασμένη Πέμπτη, ενώ το Σάββατο επιβεβαιώθηκε πως ανέλαβε και ως «ανώτατος διοικητής» των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, που αριθμούν 1,2 εκατ. οπλίτες και θεωρούνται ο τέταρτος μεγαλύτερος σε αριθμό στρατός στον κόσμο.