Να καταψηφίσουν την αναθεώρηση του Obamacare απειλούν Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, ζητώντας να τους δοθούν εγγυήσεις πως το θέμα θα συζητηθεί περαιτέρω.

Οι ψήφοι των Lindsey Graham, Ron Johnson και John McCain μπορούν να τινάξουν στον αέρα τις πιθανότητες το νομοσχέδιο να περάσει.

Η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων  έχουν επανειλημμένα διαφωνήσει για το θέμα.  Ο εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πωλ Ράιαν λέει πως είναι δουλειά της Γερουσίας να συντάξει το σχέδιο.

Οι γερουσιαστές ζητούν εγγυήσεις πως το νομοσχέδιο θα σταλεί στην αρμόδια επιτροπή που θα το επεξεργαστεί, μια συνηθισμένη διαδικασία όταν τα δύο Σώματα εγκρίνουν παρόμοια νομοσχέδια, που έχουν όμως μικρές διαφορές. Αν όμως η Βουλή εγκρίνει το νομοσχέδιο όπως είναι, θα σταλεί κατευθείαν στον Ντόναλντ Τραμπ και θα γίνει νόμος.

Την ώρα της συζήτησης πάντως, όπως περιγράφει το BBC, μικρός αριθμός διαδηλωτών είχε συγκεντρωθεί έξω από το Καπιτώλιο. Μέσα, οι Δημοκρατικοί προσπαθούσαν να πείσουν τους συναδέλφους τους να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.