Σοσιαλιστές ευρωβουλευτές κάνουν έκκληση στους χρήστες του Twitter να κινητοποιηθούν και να στείλουν μήνυμα για την επιβολή παγκόσμιου φόρου στις οικονομικές συναλλαγές.

Η ομάδα των σοσιαλιστών του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε σήμερα από τους χρήστες της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης Twitter, να κάνουν έκκληση στον καναδό πρωθυπουργό Στήβεν Χάρπερ, η χώρα του οποίου προεδρεύει στη σύνοδο της ομάδας G20 στις 26 και 27 Ιουνίου στο Τορόντο, προκειμένου να υπερασπιστούν τη θέσπιση ενός παγκόσμιου φόρου στις οικονομικές συναλλαγές.

«Ας θυμίσουμε στους ηγέτες του κόσμου, που θα συναντηθούν στο Τορόντο αυτό το Σαββατοκύριακο, ότι επιθυμούμε την επιβολή ενός παγκόσμιου φόρου στις οικονομικές συναλλαγές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γερμανός σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Ούντο Μπούλμαν, ειδικός στα οικονομικά θέματα. Ο ευρωβουλευτής, απευθυνόμενος στους χρήστες του διαδικτύου, τους κάλεσε να στείλουν το ακόλουθο μήνυμα στη σελίδα τους στο Twitter: «@pmharper: we want a Global Financial TransactionTax NOW!” (προς τον πρωθυπουργό Χάρπερ: «θέλουμε να επιβληθεί παγκόσμιος φόρος στις οικονομικές συναλλαγές τώρα!»).