Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Πεκίνο, Κίνα. Χρώμα και παιδικές φωνές

fotenvfd9

Ένα αγόρι τρώει μαλλί της γριάς φορώντας ένα καπέλο φτιαγμένο από πολύχρωμα μπαλόνια σε πάρκο στο Πεκίνο. Την περασμένη Πέμπτη, η Κίνα γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, μια γιορτή που γιορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου.

Μπαλί, Ινδονησία. Ο ιερός μήνας των μουσουλμάνων

fotenvfd10 Άντρες μουσουλμάνοι άντρες προσεύχονται σε ένα τζαμί κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού στο Μπαλί της Ινδονησίας. Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, τον πιο ιερό μήνα στο ισλαμικό ημερολόγιο, οι μουσουλμάνοι απέχουν, μεταξύ άλλων, από το φαγητό και το νερό κατά τη διάρκεια της μέρας, από την αυγή έως το σούρουπο.

fotenvfd2

Στην επόμενη εικόνα διακρίνονται μουσουλμάνοι να κάνουν την προσευχή «tarawih» που σηματοδοτεί την πρώτη παραμονή του ιερού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού σε γέφυρα πεζών.

Απαρτάδο, Κολομβία. Ενημέρωση από αέρος για την κοκαΐνη

fotenvfd6

Ο Διοικητής της Αστυνομίας της Κολομβίας Jose Mendoza ρίχνει από το ελικόπτερο φυλλάδια πάνω από το Απαρτάδο που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια κοκαΐνης.

Καράκας, Βενεζουέλα. Κλιμακώνεται η εξέγερση, με ασπίδες οι διαδηλωτές στους δρόμους

fotenvfd7 fotenvfd5

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες στο Καράκας όταν οι δυνάμεις καταστολής επενέβησαν με δακρυγόνα και υδραντλίες προκειμένου να σταματήσουν την πορεία των διαδηλωτών κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, που κλυδωνίζεται από την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση.

Γκαουχάτ, Ινδία. Η χώρα με τους 800 εκατομμύρια φτωχούς

fotenvfd4

Μια Ινδή γυναίκα που είναι ανάπηρη επαιτεί σε ένα πεζοδρόμιο καθώς το παιδί της κάθεται στα σκαλιά ενός καταστήματος στο Γκαουχάτι της Ινδίας. Περίπου 800 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα ζουν στη φτώχεια, πολλοί από τους οποίους μεταναστεύουν σε μεγάλες πόλεις για να αναζητήσουν τα προς το ζην.

Γάζα. Ετοιμασίες για το Ραμαζάνι

fotenvfd3

Εργαζόμενοι διακοσμούν την παραθαλάσσια αυλή μιας καφετέριας στον κύριο παραλιακό δρόμο, κατά τις προετοιμασίες μία ημέρα πριν από τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού στη Γάζα.

Γκρόζνι, Ρωσία. Επίδειξη των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας

fotenvfd1

Επίδειξη των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας παρουσία του περιφερειακού ηγέτη της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ και ο περιφερειακού ηγέτη του Ταταριστάν Ρουστάμ Μινιχάνοφ.

Αβάνα, Κούβα. Μία εικόνα από την καθημερινότητα

fotenvfd8

Ένας οδηγός ταξί στην Αβάνα της Κούβας μεταφέρει με το αυτοκίνητό του επιβάτες.

Σινσινάτι, ΗΠΑ. Η ατραξιόν του ζωολογικού κήπου

fotenvfd11

Η Φιόνα ο ιπποπόταμος έχει γίνει η ατραξιόν του ζωολογικού κήπου του Σινσινάτι των Ηνωμένων Πολιτειών. Όταν γεννήθηκε, ζύγιζε 29 κιλά!