Η γραμματέας Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Σουηδία, Ελισάβετ Σαραντίδου, βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο του κέντρου της Στοκχόλμης όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε βιτρίνα καταστήματος, αφήνοντας πίσω του νεκρούς, τραυματίες και χάος.

«Είδα κόσμο να τρέχει να φύγει, είδα την αστυνομία να φτάνει στο σημείο, όλα αυτά μέσα σε ένα διάστημα 25 λεπτών από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η επίθεση. Οι αρχές ήταν ήδη εκεί και είχαν αποκλείσει το κέντρο ενώ οι πολίτες δεν μπορούσαν πλησιάσουν», ανέφερε η γραμματέας τύπου της πρεσβείας.

Συνεχίζοντας σχολίασε πως «υπήρχε μία έκδηλη ανησυχία, ο κόσμος ανήσυχος μιλούσε στα κινητά του τηλέφωνα ενώ έψαχναν πληροφορίες για να δουν τι έχει συμβεί. Βλέπετε είναι πρωτόγνωρες αυτές οι συνθήκες για μία κατά τα άλλα ήρεμη Στοκχόλμη».

«Ο κόσμος είναι παγωμένος αλλά παραμένει ψύχραιμος. Ωστόσο είναι συγκλονισμένος για το πρωτοφανές για τη Σουηδία, περιστατικό», συμπλήρωσε η κ. Σαραντίδου ενώ στο τέλος ανέφερε πως «δεν έχει δοθεί κάποια συγκεκριμένη οδηγία στις πρεσβείες, αλλά είναι δεδομένο πως το κέντρο της πόλης είναι σε στενό αστυνομικό κλοιό και τα μέτρα επιφυλακής έχουν επεκταθεί παντού, σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς».