Περίπου 20 διαδηλωτές του κινήματος «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ» συζητούσαν σήμερα στο πάρκο Ζουκότι της Νέας Υόρκης, όπου κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν τη νύχτα και να κοιμηθούν χωρίς υπνόσακους, μετά την έξωσή τους από την αστυνομία χθες τα ξημερώματα.

Δεν έλειψαν και οι καυγάδες με αποτέλεσμα ένας από τους εμπλεκόμενους να συλληφθεί αμέσως από την αστυνομία, η παρουσία της οποίας είναι έντονη στο πάρκο, όπως παρατήρησε δημοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου.

Μία μικρή ομάδα διαδηλωτών κοιμήθηκε στο πάρκο δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές ο οποίος μίλησε και τρεις συλλήψεις ανθρώπων που είχαν στήσει σκηνές για να κοιμηθούν.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ άνοιξε το ιδιωτικό πάρκο χθες το βράδυ, όμως παραμένει περικυκλωμένο από μεταλλικά φράγματα και οι άνθρωποι επιτρέπεται να εισέρχονται σε αυτό ένας-ένας περνώντας μπροστά από πέντε άνδρες ασφαλείας.

Έπειτα από τη χθεσινοβραδινή απόφαση δικαστηρίου της Νέας Υόρκης οι διαδηλωτές μπορούν να επιστρέψουν στο πάρκο, όχι όμως να στήσουν σκηνές σε αυτό.