Τα φρικτά όργανα βασανιστηρίων του Μεσαίωνα

Ειδικές συσκευές που είχαν σχεδιαστεί για την επίτευξη του μέγιστου πόνου


ΚΟΣΜΟΣ
13:20
21/02/2017
Τα φρικτά όργανα βασανιστηρίων του Μεσαίωνα
12
loading

Ο πόνος και ο βασανισμός χρησιμοποιούνταν από αρχαιοτάτων χρόνων τόσο για την τιμωρία εγκληματιών, όσο και για την απόσπαση ομολογιών. Το Μεσαίωνα, ωστόσο, η υπόθεση «βασανισμού» εξελίχτηκε σε ολόκληρη επιστήμη με όργανα ειδικά σχεδιασμένα για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού πόνου ή κι ενός μαρτυρικού θανάτου! Πολλές εκ των συσκευών προκαλούν φρίκη ακόμη και μόνο κοιτάζοντάς τες.

Τα περισσότερα μεσαιωνικά κάστρα διέθεταν άλλωστε υπόγεια μπουντρούμια όπου τα βασανιστήρια λάμβαναν χώρα. Το howitworksdaily παρουσιάζει την εικόνα ενός τέτοιου δωματίου βασανιστηρίων με 8 όργανα που θα έκαναν όλη τη δουλειά! Ας τα δούμε αναλυτικά…

y7qipiqz

1. Ο τροχός

Τα άκρα του θύματος ήταν δεμένα στις ακτίνες ενός μεγάλου ξύλινου τροχού, ο οποίος περιστρέφεται αργά. Καθώς περιστρέφεται, ο δήμιος χτυπά τα χέρια και τα πόδια του θύματος με ένα σιδερένιο σφυρί, σπάζοντας τα οστά του ένα προς ένα. Αν το θύμα επιζήσει από αυτό, τοποθετείται πάνω σε ένα μεγάλο παλούκι έτσι ώστε τα πουλιά να μπορούν να κατασπαράξουν το σώμα μέχρι τελικά να πεθάνουν από αφυδάτωση, μια φρικτή κατάσταση που διαρκούσε για αρκετές ημέρες.

2. Ο τροχός βασανιστηρίων

Τα χέρια και τα πόδια δένονταν σε κυλίνδρους σε κάθε άκρο του ξύλινου πλαισίου και το θύμα βίωνε φρικτούς πόνους. Αν το θύμα δεν «έσπαγε» και δεν ομολογούσε όλα εκείνα που θα έκαναν το δήμιο να δείξει έλεος, τότε με τη βοήθεια ενός μηχανισμού, συνήθως μιας τροχαλίας, τα σχοινιά σφίγγονταν και τραβούσαν το σώμα μέχρι να εξαρθρωθούν τα μέλη.

3. Η Σιδηρά Κυρία (Iron Maiden)

Μια διαβολική συσκευή που μόνο σαν κυρία δε φερόταν... Πρόκειται για μια σαρκοφάγο που οι διπλές της πόρτες διέθετα καρφιά στις εσωτερικές επιφάνειες. Έτσι όταν έκλειναν οι πόρτες, τα στρατηγικά τοποθετημένα καρφιά έβλαπταν ανεπανόρθωτα τα ζωτικά όργανα του ανθρώπου. Ωστόσο, τα καρδιά δεν ήταν αρκετά μεγάλα ώστε να είναι άμεσα θανατηφόρα. Αντ' αυτού, το θύμα θα πρέπει να αφεθεί να αιμορραγεί αργά μέχρι θανάτου.

4. Θραύστης κρανίου

Το πηγούνι του θύματος τοποθετούνταν στη βάση της συσκευής και το κεφάλι κάτω από το μεταλλικό καπέλο. Ο βασανιστής, με αργές κινήσεις περίστρεφε τη χειρολαβή και σταματούσε αν τελικά το θύμα ενέδιδε και ομολογούσε τα πάντα... Όταν όμως δεν άνοιγε το στόμα του, ο δήμιος γύριζε συνθλίβοντας τα κόκαλα του προσώπου και το κρανίο. Πριν το μοιραίο, τα μάτια πετάγονταν έξω από τις κόγχες…

5. Σφιγκτήρας αντιχείρων

Το χρησιμοποιούσαν για τιμωρία ή ως μέθοδο απόσπασης πληροφοριών. Τα δάχτυλα του θύματος, ή τα δάχτυλα των ποδιών τοποθετούνταν ανάμεσα σε δυο οριζόντιες μεταλλικές ράβδους. Όταν γύριζε η βίδα, τότε  το μεταλλικό έλασμα συνέθλιβε τα δάχτυλα ανεπανόρθωτα. Μερικές τέτοιες συσκευές, διέθεταν και μεταλλικά καρφιά για… εξτρά πόνο.

6. Το αχλάδι του πνιγμού

Γνωστό και ως «αχλάδι της αγωνίας», η φρικτή αυτή συσκευή σχεδιάστηκε για να εισέρχεται σε σωματικές κοιλότητες, όπως το στόμα. Η κυλινδρική συσκευή εισερχόταν στο άνοιγμα, και τα ξεχωριστά «φύλλα» του άνοιγαν μέχρι που έσπαγαν το σαγόνι ή ξέσκιζαν τη σάρκα.

7. Το Πιρούνι του Αιρετικού

Συνήθως το χρησιμοποιούσαν στους βλάσφημους. Το μεταλλικό αυτό εργαλείο με τις δυο αιχμές σε κάθε άκρο, τοποθετούνταν μεταξύ στέρνου και πηγουνιού και ασφαλιζόταν στη θέση του με ένα δερμάτινο λουρί. Το ένα άκρο τρυπούσε το πηγούνι, ενώ το απειλούσε το στέρνο προκαλώντας απέραντο πόνο καθώς ο σκοπός ήταν να μην μπορούν να ανοίξουν το στόμα τους και να σκεφτούν έτσι την αποκοτιά τους να λοιδορήσουν τα θεία.

Το θύμα δεν μπορούσε ούτε να κοιμηθεί, καθώς αν τολμούσε και έριχνε το κεφάλι από την κούραση, τότε το πιρούνιασμα στο σαγόνι θα σε ξυπνούσε στη στιγμή. Η εφεύρεση κρατούσε το θύμα χωρίς ύπνο για μέρες, προκαλώντας του απίστευτο παραληρήματα.

8. Μολυβένιος ψεκαστήρας

Σχεδιάστηκε δόλια για να μοιάζει με τον ψεκαστήρα του Αγιασμού των Καθολικών, με τη διαφορά όμως ότι τη γεμιζόταν με λιωμένο μολύβι ή πίσσα ή καυτό λάδι ή καυτό νερό και χρησιμοποιούταν για να βασανίσει τα θύματα στάζοντας το περιεχόμενό του πάνω σε διάφορα σημεία του σώματος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  Και εγω νομιζα οτι ειναι προτασεις για τα φοροεισπρακτικα μεσα απο το ΔΝΤ και Σια

 2. avatar αχ λουλίτσα

  καλα......
  και εδω τα γκρηκς πρωτοπορουν......
  τα καλα τα χρονια τα παλια. υπηρχε ο προκρουστης και η κλινη του...... οτι εξειχε χραπ τοκοβε ,οτι μικροτερο το τεντωνε....
  σεφτιαχνε στα μετρα του.... κυστερα πεθαινες εναρμονισμενος....
  και η παραδοση ,η τιμημενη ,δε χαθηκε
  Τωρα βεβαια την κλινη την λεμε μνημονιο τον προκρουστη τον λεν δανειστες το θυμα το λεν \"μαζι τα φαγαμε ....\"
  Η εξελιξη ειναι οτι στο προγραμμα πλεον περιλαμβανονται 300 μοιρολογιστρες με το αζημιωτο, υπαρχει εκτελεστης υπαλληλος του προκρουστη που πλεον απλα επιβλεπει...και κυριως το θυμα \"μαζι τα φαγαμε\" επιλεγει τι χρωμα θαχει η κλινη.....γαλαζια πρασινη εμπριμε τουρλου κλπ κλπ
  αντε και του χρονου.....
  μνημονια 4ever.

 3. avatar Κωστας 14

  «Διατάσσουμε όλα τα ιερά και οι ναοί τους (των Ελλήνων), όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου της σεβαστής χριστιανικής θρησκείας. Αν με επαρκείς αποδείξεις ενώπιον ικανού δικαστή εμφανιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτόν τον νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου». (Αυτοκράτορες Θεοδόσιος και Βαλεντιανός προς Ισίδωρον, Έπαρχο Πραιτωρίου, 14 Νοεμβρίου 435 μ.Χ.)
  ---------------------------------------
  Τέτοιου είδους πράξεις (λατρεία των ελλήνων θεών) αν εξακολουθούν να συμβαίνουν(η καταγγελθεί ότι συμβαίνουν) ακόμα και σε κάποιο λιβάδι ή σπίτι, το λιβάδι ή το σπίτι αυτό θα προσαρτηθεί ταμείο των ιεροτάτων ανδρών (δηλαδή των Ιερέων της Χριστιανικής Εκκλησίας) ενώ ο ιδιοκτήτης τους, που έδωσε τη συγκατάθεσή του να μιανθεί ο τόπος, θα αποπεμφθεί από το (οποιοδήποτε) αξίωμά του, θα χάσει την περιουσία του και αφού υποστεί βασανισμό με μεταλλικά όργανα, θα οδηγηθεί σε διαρκή εξορία». (Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11.8,αυτοκράτορες Λέων και Ανθέμιος προς Διόσκουρον, Έπαρχο του πραιτωρίου. Παρεδόθη το 472 μ.Χ.)».

 4. avatar Nick

  Το νούμερο 7 θα γίνει ανάρπαστο στα εδάφη του ισλαμικού κράτους και στους φίλους χριστιανούς συνσχολιαστές και επικριτές της μόρφωσης των προσφυγόπουλων.
  Προτείνω να αρχίσουμε την παραγωγή τάχιστα,έχουμε αυτούς τους 10-15 εγχώρια κατανάλωση και αν αρχίσουμε εξαγωγές κατα Συρία μεριά θα χεσ...με στο τάλιρο

 5. avatar DNE1974

  Κυρίες και κύριοι του newsbest ή εσεις αντιγράφετε τους άλλους ή οι άλλοι εσάς : http://www.fnews.gr/ta-frikta-organa-vasanistirion-tou-mesaiona/#_

 6. avatar Όλα good♢♢

  ....Μάλλον για να δίνουν ιδέες. ..σε τόσο υγιειη μυαλά που κυκλοφορούν. ...

 7. avatar Κωστας 14

  Στο χριστιανικό Βυζάντιο τα βασανιστήρια ηταν επιστήμη.

  1. avatar Hans Kastorp

   Κωστάκη πολλή τηλεόραση βλέπεις.

  2. avatar voreios

   ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΦΤΑΙΝΕ... ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ, ΚΟΥΒΕΝΤΑ Ε;
   ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Μ\' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ. ΗΤΑΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΑΠΛΩΣ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΠΡΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.

   1. avatar GiannisAGiannis

    Ποια εκατομμύρια μαρτύρων, που βρήκες τέτοια νούμερα; 2-3 σύντομες διώξεις Χριστιανών υπήρξαν. Οι Ρωμαίοι σέβονταν και απορροφούσαν τις θρησκείες των κατακτημένων. Μέχρι που ήρθαν οι Χριστιανοί και τους είπαν \"μόνο ο δικός μας θεός είναι ο σωστός\". Έγιναν μερικές μικροδιώξεις, πιο συγκεκριμένα όταν οι Χριστιανοί απειλούσαν το νόμο και την τάξη. Και μόλις πήραν εξουσία οι Χριστιανοί, άρχισαν οι πραγματικές διώξεις και σφαγές.

    1. avatar Sayonara

     τα κατεγραψες και σε βιντεο?πολυ σιγουρο σε βλεπω GiannisAGiannis!τοσες ιστοριες αγιων και μαρτυρων τα χεις μηδενισει σε ενα λεπτο.

 8. avatar παρακμή

  Οι χρήσιμες πληροφορίες της ημέρας, προσφορά του newsbeast. Ειλικρινά, με τι σκεπτικό προβάλλεται τέτοιες πληροφορίες;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει