Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν σήμερα στη Χομς και τη Χάμα τουλάχιστον 25 ανθρώπους, ανάμεσά τους και έξι παιδιά, καθώς συνεχίζεται η αιματηρή καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με έναν ακτιβιστή.

«Είκοσι τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα βρέφος, σκοτώθηκαν στη Χομς και ακόμη ένας στη Χάμα», δήλωσε ο Όμαρ Ιντλίμπι, ένας ακτιβιστής που ζει στον Λίβανο.

«Κάποιοι από τους τραυματίες φοβούνται να πάνε στα κυβερνητικά νοσοκομεία καθώς υπάρχει κίνδυνος να συλληφθούν, οπότε νοσηλεύονται σε αυτοσχέδιες κλινικές», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ιντλίμπι περισσότεροι από 50 άνθρωποι συνελήφθησαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στις συνοικίες Ντούμα και Σάμπκα της Δαμασκού.

Στο μεταξύ η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε σήμερα τον Αραβικό Σύνδεσμο να πιέσει τη Συρία να επιτρέψει την είσοδο ανεξάρτητων παρατηρητών στη χώρα.

«Συνεχίζουν να αναφέρονται σε καθημερινή βάση δολοφονίες και συλλήψεις άμαχων διαδηλωτών, γελοιοποιώντας τις δεσμεύσεις της Συρίας προς τον Αραβικό Σύνδεσμο», δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ένας άραβας διπλωμάτης δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι υπάρχουν βαθιές διαφωνίες μεταξύ των μελών του Αραβικού Συνδέσμου σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσουν την κρίση στη Συρία, ενόψει μία έκτακτης συνόδου του Συνδέσμου το Σάββατο.

«Οι χώρες του Αραβικού Κόλπου επιθυμούν ο Αραβικός Σύνδεσμος να είναι ξεκάθαρος το Σάββατο, να σταματήσει την αιματοχυσία στην χώρα», δήλωσε ο διπλωμάτης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.