Βούλγαρος πρόεδρος: Κινδυνεύουμε να γίνουμε περίγελος σε ολόκληρο τον κόσμο

Λύση στο πολιτικό αδιέξοδο έδωσε ο Ρόσεν Πλέβνελιεφ


ΚΟΣΜΟΣ
16:23
21/12/2016
Βούλγαρος πρόεδρος: Κινδυνεύουμε να γίνουμε περίγελος σε ολόκληρο τον κόσμο
1
loading

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ, δήλωσε ότι θα αφήσει στον διάδοχό του, Ρούμεν Ράντεφ, την αποστολή να διορίσει προσωρινή κυβέρνηση πριν από τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών το επόμενο έτος.

Η Βουλγαρία βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο έπειτα από την παραίτηση του κεντροδεξιού πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ τον περασμένο μήνα μετά τη νίκη του Ράντεφ, ενός φιλικού προς τη Ρωσία υποψηφίου ο οποίος υποστηρίχθηκε από τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλιστές, στις προεδρικές εκλογές.

Ο Ράντεφ αναλαμβάνει καθήκοντα τον Ιανουάριο και η Βουλγαρία οδεύει προς πρόωρες βουλευτικές εκλογές την επόμενη άνοιξη μετά την κατάρρευση την Τρίτη των συνομιλιών για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Βάσει του Συντάγματος, ο απερχόμενος πρόεδρος δεν έχει το δικαίωμα να διαλύσει τη Βουλή ή να καλέσει σε πρόωρες εκλογές. Θα μπορούσε να διορίσει προσωρινή κυβέρνηση την οποία θα μπορούσε να αλλάξει πλήρως ο Ράντεφ όταν αναλάβει καθήκοντα στις 22 Ιανουαρίου.

«Με δύο προσωρινές κυβερνήσεις για έναν μήνα θα γίνουμε περίγελος. Η διεθνής κοινότητα δεν θα μας καταλάβει. Θα κάνουμε τίτλους στο τμήμα των αξιοπερίεργων των διεθνών ειδήσεων», ανέφερε ο Πλέβνελιεφ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

«Επιλέγω την ευρωπαϊκή και πολιτισμένη απόφαση να παραχωρήσω το δικαίωμα στον εκλεγμένο πρόεδρο Ράντεφ να διορίσει μια προσωρινή κυβέρνηση», είπε. «Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να διασφαλιστεί η θεσμική σταθερότητα».

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ θα παραμείνει στη θέση της μέχρι τον διορισμό νέας προσωρινής κυβέρνησης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ξελιγωμενος

    Αστα κ. Προεδρε. Θες πολλα καρβελια ακομα για να μας φας την πρωτια!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει