Δριμεία επίθεση εναντίον του προέδρου Χριστόφια εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης. Τον κατηγόρησε για «αλαζονεία της εξουσίας και ότι επέδειξε ασέβεια στους θεσμούς».

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να αναλάβει την πολιτική του ευθύνη ακόμη και μετά τον ξεκάθαρο καταλογισμό της από την Επιτροπή Πολυβίου, που ο ίδιος διόρισε, «αποτελεί κατάφωρη ασέβεια στους θεσμούς και την κοινωνία».

Κατάπληκτη η κυπριακή κοινωνία, πρόσθεσε, παρακολουθεί τον τελευταίο καιρό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αγνοεί τους θεσμούς που και ο ίδιος εμπιστεύτηκε. Παρακολουθεί, συνέχισε, «τις απανωτές υποβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης, αλλά και τα σκάνδαλα που διαδέχονται το ένα το άλλο».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι τα τετελεσμένα της εισβολής «παγιώνονται χωρίς να διαφαίνεται προοπτική λύσης». Ο θεσμός του Εθνικού Συμβουλίου, είπε, περιφρονείται κατά τον χείριστο τρόπο, κάτω μάλιστα από κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας.