Στις 7 Δεκεμβρίου, το περιοδικό TIME θα ανακοινώσει επίσημα το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2016.

Ωστόσο, σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα τής ψηφοφορίας του κοινού για τη δική τους επιλογή για Πρόσωπο της Χρονιάς. Όπως σημειώνει το περιοδικό, «οι συντάκτες του περιοδικού επιλέγουν το τελικό Πρόσωπο της Χρονιάς, όμως η ψηφοφορία δίνει μια εικόνα για το πώς το κοινό βλέπει αυτές τις προσωπικότητες».

Για 2016, Πρόσωπο της Χρονιάς είναι σύμφωνα με το κοινό, ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.

Ο Μόντι κέρδισε συγκεντρώνοντας το 19% των διαδικτυακών ψήφων. Τερμάτισε μάλιστα την Κυριακή τα μεσάνυχτα, όποτε και η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε, με καλή διαφορά από τους αντιπάλους τους που βρισκόταν στο κατόπι του και μεταξύ αυτών ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζούλιαν Ασάνζ οι οποίοι έλαβαν 7%. Ο Μόντι κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ (2%) και η Χίλαρι Κλίντον (4%).

Ο ινδός πρωθυπουργός, σημειώνει το TIME, λαμβάνει υψηλά ποσοστά αποδοχής από τους πολίτες της χώρας του, αν και τον τελευταίο καιρό έχει δεχτεί κριτική για την απόφασή του να ξεφορτωθεί τα χαρτονομίσματα των 500 και 1.000 ρουπίων, επηρεάζοντας τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με μετρητό και απειλώντας την ινδική οικονομία.