Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το Σάββατο στην Ρώμη, από τη μανία των διαδηλωτών που αποκόπηκαν από την πορεία και επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς δεν γλίτωσε ούτε άγαλμα της Παναγίας!

Το «μαύρο μπλοκ» όπως ονομάζεται μια ομάδα αναρχικών, κατηγορήθηκε από μέρος των διαδηλωτών ως υπαίτιο για τα επεισόδια. Οπλισμένοι με μεταλλικούς λοστούς, πέτρες και πυροσβεστήρες επιτέθηκαν σε αστυνομικά οχήματα, αυτοκίνητα που βρίσκονταν παρκαρισμένα, κατέστρεψαν βιτρίνες τραπεζών αλλά και ΑΤΜ.

Ανάμεσα στους στόχους των θερμόαιμων βρέθηκε και μια εκκλησία, η «Santi Marcellino e Pietro» που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της ιταλικής πρωτεύουσας. Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στην εκκλησία και επιδόθηκαν σε λεηλασίας εντός του ιερού χώρου. Αφαίρεσαν άγαλμα της Παναγίας από το σταυρό. Στη συνέχεια, το έβγαλαν έξω και το πέταξαν κάτω με αποτέλεσμα να σπάσει.

Το περιστατικό αυτό βανδαλισμού αποδοκιμάστηκε έντονα από τους πιστούς καθολικούς, ενώ εκπρόσωπος του Βατικανού ανάφερε: «Καταδικάζουμε την απρόκλητη βία και αυτές τις ενέργειες που προσβάλλουν την ευαισθησία των πιστών».