Ο Mr Apple, Steve Jobs έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών. Διαβάστε μερικές από τις απόψεις του πάνω στη ζωή αλλά και την δουλειά του:

-Φτιάξαμε τα κουμπιά πάνω στην οθόνη να φαίνονται τόσο όμορφα που θα θέλετε να τα γλείψετε.

-Έχει περισσότερη πλάκα να είσαι πειρατής παρά να καταταγείς στο ναυτικό.

-Η δημιουργικότητα απλά ενώνει πράγματα. Όταν ρωτάς δημιουργικούς ανθρώπους πώς έκαναν κάτι, νιώθουν λίγη ενοχή. Γιατί δεν το έκαναν, απλά είδαν κάτι. Τους φαινόταν προφανές μετά από λίγο. Κι αυτό γιατί ήταν ικανοί να συνδέσουν τις εμπειρίες που είχαν και να συνθέσουν νέα πράγματα. Κι ο λόγος που ήταν ικανοί να το κάνουν αυτό ήταν ότι είχαν περισσότερες εμπειρίες ή είχαν σκεφθεί περισσότερο τις εμπειρίες τους απ΄ότι άλλοι άνθρωποι.

-Το να είμαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο νεκροταφείο δεν με ενδιαφέρει. Πηγαίνοντας για ύπνο το βράδυ να λέω ότι κάναμε κάτι υπέροχο σήμερα… αυτό είναι που με ενδιαφέρει.

-Το μόνο πρόβλημα με τη Microsoft είναι ότι δεν έχουν γούστο. Δεν έχουν καθόλου γούστο. Και το λέω με την έννοια ότι δεν έχουν original ιδέες, δεν βάζουν κουλτούρα στα προϊόντα τους.

-Όταν ήμουν 17 διάβασα μία άποψη: «αν ζεις την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία σου, κάποια στιγμή θα έχεις δίκιο». Μου έκανε εντύπωση και από τότε, τα τελευταία 33 χρόνια, κοιτάζομαι κάθε πρωί στον καθρέπτη και αναρωτιέμαι «αν σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της ζωή μου, θα έκανα αυτό που πρόκειται να κάνω σήμερα;» Και όποτε η απάντηση είναι «όχι» για πολλές μέρες σερί, τότε ξέρω ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.

Διαβάστε κι άλλα αποφθέγματα του Steve Jobs εδώ.