Τα οστά δεινοσαύρων και οι μετεωρίτες δεν είναι τα υλικά που έρχονται πρώτα στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε αξεσουάρ μόδας.

Η εταιρεία William Henry στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ που τα κατασκευάζει, υποστηρίζει ότι αυτά τα σπάνια ευρήματα μπορούν να προσθέσουν μια όμορφη και πρωτότυπη διακοσμητική πινελιά σε ένα βραχιόλι ή κολιέ και να προσελκύσουν διάσημη πελατεία.

Prehistoric1
Απολίθωμα δεινοσαύρου βάρους 23 κιλών

Η μοναδική εμφάνιση και υφή τους είναι αυτό που ενέπνευσε τον ιδρυτή της εταιρείας να πειραματιστεί με προϊστορικά υλικά. Με την πάροδο εκατομμυρίων ετών, τα οστά έχουν γίνει πολύ ανθεκτικά και στέρεα, ενώ η αίσθηση του χαυλιόδοντα των μαμούθ είναι μοναδική.

Prehistoric2
Πένες από χαυλιόδοντα μαμούθ

Το σπανιότερο υλικό που χρησιμοποιήθηκε η εταιρεία ήταν ένα απολιθωμένο αυγό δεινοσαύρου, που χρησιμοποιήθηκε για ένα και μοναδικό χρυσό στυλό, σύμφωνα με το cnn.com.

Prehistoric3
Στιλέτο «Monarch» από χαυλιόδοντα μαμούθ

Η εταιρεία επεξεργάζεται μετεωρίτες, οστά από δεινοσαύρους και χαυλιόδοντες από μαμούθ για πάνω από δύο δεκαετίες.

Prehistoric4
Συλλογή «Flaunt» από πράσινο οστό δεινοσαύρου, ρουμπίνια και χρυσό

Η αρχική χρήση αυτών των περίεργων υλικών περιορίζονταν στην κατασκευή χειροποίητων πολυτελών σουγιάδων. Σύντομα η εταιρεία επεκτάθηκε στην παραγωγή, φτιάχνοντας περιδέραια, βραχιόλια, στυλό και άλλα αξεσουάρ.

Prehistoric5
Βραχιόλι από κόκκινο οστό δεινοσαύρου 100 εκατ. ετών, ασήμι και χρυσό

Κάθε μοναδικό προϊόν μπορεί να χρειαστεί πάνω από έξι μήνες για να δημιουργηθεί.

Prehistoric6
Κολιέ «Solace» από κόκκινο οστό δεινοσαύρου 100 εκατ. ετών

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Matt Conable, δεν είναι απλή υπόθεση η περισυλλογή της πρώτης ύλης, καθώς βρίσκεται στην έρημο ή τον θαλάσσιο βυθό.

Prehistoric7
Κολιέ «Vaquero» από χαυλιόδοντα μαμούθ 10.000 ετών

Τα υλικά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα. Ο χαυλιόδοντας των μαμούθ βρίσκεται υποβρύχια και το απολίθωμα πρέπει να στεγνώσει για δύο χρόνια προτού δεχθεί επεξεργασία.

Prehistoric9
Στυλό από απολιθωμένο αυγό δεινοσαύρου

Μετά από εκατομμύρια χρόνια που είναι θαμμένα, τα οστά δεινοσαύρων συχνά μετατρέπονται σε στερεό βράχο. Αλλά ακόμα και τότε, το οστό μπορεί να είναι γεμάτο με ρωγμές και σχισμές στο εσωτερικό, καθιστώντας το ιδιαίτερα δύσκολο να χαραχτεί.

Prehistoric10
Χαραγμένο στο χέρι μαχαίρι «Allure»

Το πιο ακριβό αντικείμενο που φτιάχτηκε από την εταιρεία μέχρι σήμερα είναι ένα μαχαίρι σκαλισμένο στο χέρι, το οποίο πωλείται για 31.143 ευρώ. Ένα υπό κατασκευή κόσμημα, αναμένεται να πωληθεί για 53.393 ευρώ.

Prehistoric8
Στυλό από πράσινο οστό δεινοσαύρου

Τα μοναδικά πολυτελή προϊόντα έχουν και διάσημους πελάτες που τα προτιμούν, όπως ο Μπραντ Πιτ, ο Άντονι Χόπκινς και ο Χάρισον Φορντ.