«Παρών» δήλωσε ο ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι διευκρινίζοντας ότι βρίσκεται στη Λιβύη φιλοδοξώντας να πεθάνει εκεί ως «μάρτυρας», αναφέρει σήμερα ο ιστότοπος του τηλεοπτικού δικτύου Αλιμπίγια, που παραμένει πιστό στο παλιό καθεστώς.

«Ήρωες αντιστάθηκαν και έπεσαν ως μάρτυρες και περιμένουμε κι εμείς το μαρτύριο», δήλωσε ο συνταγματάρχης Καντάφι σε ομιλία του που μεταδόθηκε από τοπικό ραδιοσταθμό στο Μπάνι Ουαλίντ, που αποτελεί ένα από τα τελευταία οχυρά του.

Ο Καντάφι απευθυνόταν σε οπαδούς του από τη φυλή Ουαρφάλα που μάχονται εδώ και πολλές εβδομάδες εναντίον των μαχητών της νέας λιβυκής εξουσίας στο Μπάνι Ουαλίντ, 170 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

«Με τον ιερό πόλεμό σας, αναβιώνετε τα κατορθώματα των προγόνων σας. Να ξέρετε πως βρίσκομαι στο πεδίο όπως εσείς», διαβεβαίωσε ο φυγάς πρώην ηγέτης.

Τέλος διέψευσε τα σενάρια ότι ο Καντάφι βρίσκεται πότε στη Βενεζουέλα, πότε στο Νίγηρα. «Είμαι ανάμεσα στο λαό μου και οι επόμενες ημέρες επιφυλάσσουν ένα αναπάντεχο σοκ σ’ αυτή την κλίκα των πρακτόρων», πρόσθεσε.