Μια γυναίκα που παραλίγο να πνιγεί σε ένα μάθημα κολύμβησης στο σχολείο όταν ήταν 10 χρονών, έμαθε με ανακούφιση την αποζημίωση 2 εκατομμυρίων λιρών που θα λάβει.

pnigei1

Η 26χρονη Annie Woodland είχε ζήσει την τραυματική αυτή εμπειρία όταν ήταν ακόμη στο δημοτικό και πάλεψε για τη ζωή της, καθώς υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Ευτυχώς επέζησε, αλλά οι γονείς της, Alison και ο Ian ξεκίνησαν μια νομική μάχη, καθώς ήταν πεπεισμένοι ότι έπρεπε να κάνουν κάτι για να προστατεύσουν την κόρη τους.

pnigei2

Το κοριτσάκι έκανε μπάνιο σε μια πισίνα στο Έσσεξ τον Ιούλιο του 2000, ωστόσο δεν υπήρχε η κατάλληλη φροντίδα για την προστασία της, με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να την βγάλουν αναίσθητη.

pnigei6

Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο το 2013 και ένας δικαστής πήρε μια απόφαση – ορόσημο που άλλαξε το νόμο, αποφασίζοντας ότι έπρεπε να υπάρχει φροντίδα κατά την ώρα του μαθήματος, ακόμη και εάν το είχε αναλάβει αυτό κάποιο τρίτο μέρος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror, ότι η δημόσια αρχή έχει την ευθύνη σε ορισμένες περιπτώσεις για την αμέλεια των ανεξάρτητων εργολάβων της, όταν εμπλέκονται παιδιά ή ευάλωτα άτομα.

pnigei4

Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ναυαγοσώστες και οι δάσκαλοι κολύμβησης ήταν υπεύθυνοι για την εποπτεία της νεαρής τότε Annie και ότι είχαν παραβιάσει το καθήκον της φροντίδας της. Συμφωνήθηκε, λοιπόν 16 χρόνια μετά το συμβάν, η τοπική αρχή να καταβάλει τα 2/3 της αποζημίωσης των 2 εκατομμυρίων λιρών, ενώ οι ναυαγοσώστες πρέπει να καταβάλλουν το υπόλοιπο.

pnigei8

Για την Annie και την οικογένειά της, είναι μια ανακούφιση, αλλά γλυκόπικρη όπως λένε οι ίδιοι, καθώς ποτέ δεν έλαβαν μια «σωστή» συγγνώμη ενώ όπως πρόσθεσαν, κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να αντισταθμίσει την ζημιά που έγινε. «Νιώθω ακόμη μια αναστάτωση, όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε η μητέρα της, η οποία έχει και δύο δίδυμα παιδιά.

pnigei5

Επιπλέον, η 26χρονη σήμερα Annie πάσχει από προβλήματα μνήμης, κόπωση και κακή ισορροπία και λόγω του τραυματισμού του εγκεφάλου της είναι δύσκολο πολλές φορές στους άλλους να την καταλάβουν. Σύμφωνα με την ίδια, δεν είναι σε θέση να εργαστεί κανονικά.

pnigei3