Άγνωστη λέξη το προφυλακτικό για τους νέους

Προβληματίζουν τα αποτελέσματα έρευνας


ΚΟΣΜΟΣ
10:44
26/09/2011
Άγνωστη λέξη το προφυλακτικό για τους νέους
3
loading

Όλο και περισσότεροι νέοι στον κόσμο έχουν σεξουαλικές σχέσεις χωρίς καμία προφύλαξη και μια έρευνα που έγινε για την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης φέρνει στο φως ανησυχητικά στοιχεία.

Ο αριθμός των νέων που κάνουν σεξ με ένα νέο σύντροφο χωρίς καμιά προφύλαξη αυξήθηκε κατά 111% στη Γαλλία, 39% στις ΗΠΑ και 19% στην Βρετανία, τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι νέοι, σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκονται συναντούν εμπόδια που δεν τους επιτρέπουν να αποκτήσουν αξιόπιστες πληροφορίες για το σεξ και την αντισύλληψη και αυτός ίσως να είναι ο λόγος της μεγάλης διάδοσης μύθων και παρανοήσεων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της φαρμακοβιομηχανίας Bayer με τη συμμετοχή 11 διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων. Περισσότεροι από 6.000 νέοι από 26 χώρες, ανάμεσά τους η Χιλή, η Πολωνία και η Κίνα, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το σεξ και την αντισύλληψη.

Οι απρογραμμάτιστες εγκυμοσύνες ανάμεσα στους νέους ανθρώπους είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, σύμφωνα με τους ειδικούς, που θεωρούν ότι η αύξηση του ποσοστού των νέων που έχουν σεξουαλικές σχέσεις χωρίς προφύλαξη, οφείλεται στην έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Στην Ευρώπη, μόνο οι μισοί από τους ερωτηθέντες έχουν κάποιου είδους σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, σε σύγκριση με τα τρία τέταρτα στη Λατινική Αμερική, την Ασία και τις ΗΠΑ.

Επίσης πολλοί από τους νέους που ρωτήθηκαν δήλωσαν πως ντρέπονται να ζητήσουν πληροφορίες από τους ειδικούς για θέματα αντισύλληψης.

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων στην Αίγυπτο πιστεύουν ότι το να κάνουν μπάνιο ή ντους μετά το σεξ προλαμβάνει την εγκυμοσύνη και περισσότεροι από το 25% στην Ταϊλάνδη και την Ινδία θεωρούν ότι το σεξ τις ημέρες της εμμηνόρροιας είναι η τέλεια αντισύλληψη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Kostas Tse

    Το γεγονός και μόνο οτι στην Ελλάδα πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα AIDS νομίζω οτι κάτι λεει. Θυμάμαι ένα ανάλγο ρεπορταζ πριν απο κανεναν μηνα

  2. avatar xaroula

    Ο καθένας κάνει τις επιλογές του βάσει της νοοτροπίας που κατέχει.

  3. avatar Olga

    Τραγικό εν έτη 2011 να μην μπορούν να ενημερώσουν σωστά απο την οικογένεια για την προφύλαξη και τους κινδύνους της ελευθέρης σεξουαλικής επαφής... Το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο ο έρωτας , να είναι ακόμα θέμα ταμπού ..... Τραγικό και θανατηφόρο δυστυχώς...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει