Οι τοίχοι έχουν αρχίσει να χάνουν το χρώμα τους, η μούχλα έχει γεμίσει τα χαλιά και η κουζίνα μοιάζει σαν μόλις κάποιος να έφυγε από εκεί.

Αυτές είναι οι εικόνες ενός ξενώνα που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και 25 χρόνια και η ιδιοκτήτριά του έφυγε, αφήνοντας τα πάντα στη θέση τους. Το σπίτι στο Μισισιπή καταρρέει αλλά μέσα οι κούκλες, τα ψεύτικα λουλούδια, τα κρεβάτια, ακόμα και τα χαρτιά διαζυγίου είναι ανέγγιχτα. Το κτίριο που το αποκαλούν «Hoarder House» έχει εγκαταλειφθεί για σχεδόν 30 χρόνια και είναι ένα δημοφιλές στέκι για τους εξερευνητές.

TIME-CAPSULE-HOUSE-1

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror, δεν είναι σαφές πώς το κτίριο ήρθε σε αυτή την κατάσταση, αλλά πιστεύεται ότι ανήκει στην ίδια οικογένεια από το 1940. Ένας φωτογράφος ταξίδεψε 13 ώρες από την πατρίδα του στο σημείο για να απαθανατίσει το κτίριο εσωτερικά.

Ο 28χρονος ανέφερε: «Είναι πραγματικά μια κάψουλα του χρόνου, που ανήκει σε μια γυναίκα που εκμίσθωνε τα δωμάτια για 300 δολάρια το μήνα. Είναι δύσκολο να πούμε τι ακριβώς συνέβη, αλλά μπορεί να σκεφτεί μια ιστορία κανείς ενώνοντας σαν παζλ τα διάφορα έγγραφα σε όλο το σπίτι. Υπάρχουν επιστολές σχετικές με το διαζύγιο, ο γάμος της, επιστολές προς διάσημους ηθοποιούς που τους ζητούσε να πάνε να μείνουν εκεί. Φαίνεται ότι η ιδιοκτήτρια απλά σηκώθηκε και έφυγε».

TIME-CAPSULE-HOUSE-3

Ακόμη και για τον φωτογράφο, ο οποίος εξερευνεί εγκαταλελειμμένα ακίνητα εδώ και επτά χρόνια, το μέρος είναι ελαφρώς ανατριχιαστικό, όπως παραδέχεται. Κάποιες στιγμές φοβήθηκε μήπως καταρρεύσει μέρος της οροφής ενώ του φάνηκε ιδιαίτερα περίεργο ότι μπορούσε να δει πώς ήταν η καθημερινότητα και η πραγματική ζωή κάποιου ανθρώπου μέσα από τα προσωπικά του αντικείμενα. «Αναρωτιέμαι τι μπορεί να συνέβη», προσθέτει.

TIME-CAPSULE-HOUSE-4

TIME-CAPSULE-HOUSE-5

TIME-CAPSULE-HOUSE-2

TIME-CAPSULE-HOUSE-6

TIME-CAPSULE-HOUSE-7

TIME-CAPSULE-HOUSE-8

TIME-CAPSULE-HOUSE-9

TIME-CAPSULE-HOUSE

TIME-CAPSULE-HOUSE-10