Ο Liam Pierce είναι ένα 14χρονο αγόρι από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος ζει εδώ και 12 χρόνια με τρόφιμα βασισμένα στη ντομάτα. Χρειάστηκε να… υπνωτιστεί για να φάει τελικά ένα διαφορετικό γεύμα!

Το αγοράκι δεν μπορούσε ούτε να κοιτάξει ένα λαχανικό χωρίς να νιώσει αδιαθεσία όταν είχε πνιγεί με ένα μπιζέλι σε ηλικία 2 ετών. Το παιδικό τραύμα που προκλήθηκε στον Liam τον έκανε να εθιστεί σε προϊόντα με βάση την ντομάτα και να περνάει με περισσότερα από τρία μπουκάλια κέτσαπ την εβδομάδα. Αναγκάστηκε ακόμη να παρακάμπτει και τα σχολικά γεύματα όταν οι συμμαθητές του τον πείραζαν για την καθημερινή διατροφή του με βάση τη ντομάτα. Στο σπίτι του βούταγε το φαγητό του σε χυμό ντομάτας για να το φάει και κάθε βράδυ απολάμβανε ένα πακέτο ντοματάκια ως σνακ.

ketsap2

Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι απολάμβανε δέκα κουτιά χυμό ντομάτας την εβδομάδα οπωσδήποτε. Οι γονείς του έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες να κόψουν από το γιο τους αυτή τη συνήθεια με την ντομάτα και για να το φάει θα έπρεπε να καλύψουν το φαγητό του με κέτσαπ.

Ο Liam, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, τελικά θεραπεύτηκε από τον εθισμό και τον φόβο για άλλα τρόφιμα πλην της ντομάτας, αφού υποβλήθηκε σε συνεδρίες υπνοθεραπείας. Μετά από μια ώρα υπνοθεραπείας έφαγε ψητά λαχανικά χωρίς να έχει εμποτιστεί με ντομάτα.

Ο ίδιος μιλώντας για την ιδιαιτερότητά του αποκάλυψε: «Για όσο χρονικό διάστημα μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου πάντα αγαπούσα τις ντομάτες. Δεν ήταν μόνο μια συνήθεια, είχα εξαρτηθεί από αυτό. Έπρεπε να παραλείπω το μεσημεριανό φαγητό γιατί δεν ήταν με ντομάτα, όπως το ήθελα. Το εξήγησα στους φίλους μου αλλά δεν το πίστευαν. Νόμιζαν ότι ήμουν απλώς ιδιότροπος».

ketsap3

Πλέον τρώει περίπου ένα μπουκάλι κέτσαπ την εβδομάδα και δεν ζητάει παραπάνω ενώ απολαμβάνει και όλα τα άλλα φαγητά.