Νέα δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το μακελειό στο γκέιμπαρ του Ορλάντο. Ο δράστης Ομάρ Ματίν «θέρισε» με το όπλο του δεκάδες ανθρώπους και εκείνος έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά.

Ενώ αρχικά η αστυνομία πίστευε ότι η επίθεση συνδεόταν με την αντι-γκέι ιδεολογία του ακραίου ισλαμιστή δράστη, η πρώην σύζυγος του Ματίν αποκάλυψε ότι ο μακελάρης επισκεπτόταν το κλαμπ επειδή ήταν και ο ίδιος ομοφυλόφιλος. Μάλιστα οι τζιχαντιστές του ISIS έσπευσαν δύο φορές να αναλάβουν την ευθύνη για τον μακελειό…

Τώρα, ένας άνδρας που υποστηρίζει, ότι είχε ερωτική σχέση με τον Ομάρ Ματίν, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο, Univision, ότι το κίνητρο που τον οδήγησε στην αποτρόπαια αυτή πράξη δεν ήταν η τρομοκρατία, αλλά η εκδίκηση, καθώς είχε μάθει πως ένας από τους πρώην συντρόφους του πάσχει από AIDS.

Ο Μιγκέλ, όπως αποκαλείται o άντρας στη συνέντευξη, είπε ότι γνώρισε τον μακελάρη του Ορλάντο σε ιστοσελίδα γνωριμιών και οι δυο τους συνήψαν ερωτική σχέση, που κράτησε δύο μήνες και τελείωσε τον περασμένο Δεκέμβριο. «Ο Ματίν ήταν γλυκός και τρυφερός. Έψαχνε την αγάπη. Έψαχνε κάποιον να τον αποδεχτεί και να τον αγκαλιάσει» είπε ο Μιγκέλ ενώ συνέχισε αποκαλύπτοντας: «Έκλαψα, όσο δεν φαντάζεστε. Αλλά έπρεπε να τα πω, γιατί η αλήθεια είναι, ότι το κίνητρό του δεν ήταν η τρομοκρατία. Πιστεύω ότι το έκανε για εκδίκηση. Μισούσε τους Πορτορικανούς, για ό,τι του έκαναν. Μου είχε πει ‘θα τους κάνω να πληρώσουν, για όσα μου έχουν κάνει».

Όπως είπε ο άντρας ο Ματίν είχε προχωρήσει σε ερωτικές επαφές με δύο Πορτορικανούς, εκ των οποίων ο ένας ήταν θετικός στον ιό HIV.