Οι οικοδόμοι που γκρέμιζαν την καμινάδα σε ένα σπίτι, ανακάλυψαν έκπληκτοι το γράμμα ενός παιδιού στον Άγιο Βασίλη, το οποίο χρονολογείται ότι γράφτηκε πριν από 90 χρόνια.

Το 91 έτους σημείωμα ανακαλύφθηκε θαμμένο κάτω από τα συντρίμμια κατά τη διάρκεια εργασιών την περασμένη εβδομάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όντας ακόμη ευανάγνωστο, παρά τα σημάδια από το πέρασμα του χρόνου, δείχνει ότι το παιδάκι ζητούσε από τον Άγιο Βασίλη να του φέρει μεταξύ άλλων στρατιωτάκια, ένα βιβλίο, ένα βαρκάκι, μια σοκολάτα και μαντήλια. Η επιστολή έγραφε χαρακτηριστικά: «Άγιε Βασίλη, σε παρακαλώ να μου φέρεις αυτά τα πράγματα, ένα καραβάκι, ένα κανόνι, στρατιωτάκια, Ινδιάνους, σοκολάτα, ένα βαρκάκι, ένα βιβλίο και μαντήλια. Με εκτίμηση, E. Short.»

Οι οικοδόμοι που εργάζονταν σε ένα σπίτι στο Ίστμπουρν ανακάλυψαν την επιστολή αφαιρώντας τμήματα της καμινάδας. Το γράμμα στον Άγιο Βασίλη με ημερομηνία 1925 υπογράφεται από κάποιον E. Short, αλλά δεν είναι γνωστό ποιος πράγματι το έγραψε ενώ ούτε η καινούρια ιδιοκτήτρια γνωρίζει. «Αγόρασα το σπίτι και ζήτησα από τους οικοδόμους να βγάλουν τμήματα της καμινάδας και βρήκαν ένα μικρό φάκελο με ένα διπλωμένο γράμμα για τον Άγιο Βασίλη το 1925. Είναι εκπληκτικό ότι έμεινε στην καμινάδα για τόσο καιρό και δεν καταστράφηκε ή έπεσε», ανέφερε η νέα ιδιοκτήτρια.

Το σπίτι κατασκευάστηκε στις αρχές του 1900, οπότε αυτός που έγραψε το γράμμα πρέπει να ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που έζησαν εκεί, σύμφωνα με τη νέα ιδιοκτήτρια. Η 24χρονη αναφέρει επίσης ότι θα ήθελε να ξέρει ποιος έγραψε το γράμμα κι αν η οικογένεια διαμένει ακόμη στην περιοχή. Προσπάθησε να ελέγξει τα μητρώα γι’ αυτό το έτος και να μάθει ποιος ζούσε στη μονοκατοικία το 1925 αλλά δεν τα κατάφερε.

santa2 santa3