Η Γαλλία δεν πρέπει να υπαναχωρήσει από την υλοποίηση φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων, δήλωσε σήμερα ο Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα απεργιών και διαδηλώσεων για την εργασιακή νομοθεσία.

Ο Βιλερουά, που είναι επίσης διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, δήλωσε ότι η αξιοπιστία της Γαλλίας, που συμβάλλει στον συντονισμό των δημοσιονομικών και οικονομικών πολιτικών της Ευρώπης, εξαρτάται από τις μεταρρυθμιστικές της φιλοδοξίες.

«Μια σημαντική ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων μας δεν είναι μόνο απαραίτητη αλλά και δυνατή», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης, παρουσιάζοντας την ετήσια επιστολή του στον Γάλλο πρόεδρο και τους βουλευτές της χώρας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η εργασιακή μεταρρύθμιση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, που στόχο έχει να καταστήσει ευκολότερη την πρόσληψη και την απόλυση, ήταν ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός, προσθέτοντας ότι η βελτίωση της εκπαίδευσης των νέων θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα βραχυπρόθεσμα.