Οι κάτοικοι του Μπρίστολ έχουν παραπονεθεί επανειλημμένως ότι η μυρωδιά του ξιδιού διαπερνά όλη την πόλη από τότε που πάρθηκε η απόφαση να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για τα ζιζάνια. Δεν είναι όμως η μόνη πόλη που έχει μια χαρακτηριστική μυρωδιά στον κόσμο.

Δείτε μερικές ακόμη και πώς μυρίζουν σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph…

1. Ροτορούα, Νέα Ζηλανδία – Μυρωδιά από μπαγιάτικα αυγά

shutterstock_258766145

Η εγγύτητα πολλών θερμοπιδάκων και θερμών πηγών λέγεται ότι κάνει την πόλη Ροτορούα στη Νέα Ζηλανδία να έχει διάχυτη μια μυρωδιά μπαγιάτικων αυγών ενώ η πόλη για τον ίδιο λόγο έχει και ένα αντίστοιχο παρατσούκλι. Οι ντόπιοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι συνηθίζεις τη μυρωδιά τόσο πολύ που την ξεχνάς.

2. Μομπάσα, Κένυα – Μυρωδιά από τερακότα

shutterstock_152619416

Η μυρωδιά της ψημένης, από τον ήλιο, τερακότας, που χρησιμοποιείται για να ολοκληρωθούν πολλά κτίρια και αγάλματα, διεισδύει σε αυτή την πόλη της Κένυας, ειδικά το καλοκαίρι, όταν η βροχή σταματάει.

3. Εδιμβούργο, Σκωτία – Μυρωδιά από μπύρα

shutterstock_112513559

Τα πολυάριθμα ζυθοποιεία και τα αποστακτήρια στην πρωτεύουσα της Σκωτίας είχαν προκαλέσει τόσο έντονη μυρωδιά ώστε το 2009 μια ποτοποιϊα αναγκάστηκε να καταστείλει τη μυρωδιά με σύστημα «ελέγχου οσμών».

4. Σινσινάτι, Οχάιο – Μυρωδιά… σαπουνάδας

shutterstock_203005396

Το εργοστάσιο της Procter & Gamble βρίσκεται στις παρυφές αυτής της πόλης του Οχάιο και σύμφωνα με το δημοσίευμα λέγεται ότι κάνει τα μέρη εκεί να μυρίζουν σαν φρέσκια σαπουνάδα.

5. Φεζ, Μαρόκο – Μυρωδιά από δέρμα

shutterstock_400799809

Αυτή η πόλη στο Μαρόκο είναι το σπίτι από το αρχαιότερο βυρσοδεψείο στον κόσμο. Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι στα σοκάκια της υπάρχει διάχυτη η μυρωδιά από δέρμα.

6. Μουμπάι, Ινδία – Μυρωδιά από φοινικέλαιο και κανέλα

shutterstock_298268207

Σε αυτή την πόλη της Ινδίας οι άλλες μυρωδιές ανακατεύονται με την έντονη μυρωδιά από το φοινικέλαιο και την κανέλα στις αγορές με τόνους από κάρδαμο και γαρύφαλλο. Όπως λένε χαρακτηριστικά είναι η μυρωδιά σε μια ζωντανή πόλη σε κίνηση.