Πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκαν απόψε με αναμμένες δάδες και για μισή ώρα σχημάτισαν δύο παράλληλες ανθρώπινες αλυσίδες κατά μήκος της λεωφόρου έξω από το προεδρικό μέγαρο, σε μια ακόμη εκδήλωση στη μνήμη των 13 θυμάτων της τραγωδίας στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς. Οι περισσότεροι φορούσαν μαύρες φανέλες με τον αριθμό 13.

Ακολούθησε συγκέντρωση έξω από το προεδρικό. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και προσκλητήριο των 13 θυμάτων. Οι πολίτες χειροκρότησαν θερμά και φώναξαν «Αθάνατοι».

Στη συγκέντρωση μίλησαν συγγενείς θυμάτων και πολίτες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του Νικόλα Ιωαννίδη, γιου του μακαρίτη πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, ο οποίος κάλεσε το λαό να αφυπνιστεί για να μην συγκαλυφτούν οι ένοχοι για την τραγωδία. Κατάγγειλε ότι κυβερνητικοί κύκλοι προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα του πατέρα του και του διοικητή της βάση Λάμπρου Λάμπρου, διαδίδοντας ψευδώς ότι «ήταν μέλη της ΕΟΚΑ Β’», που ευθύνεται για το προδοτικό πραξικόπημα του 1974.

Ο Νικόλας Ιωαννίδης υποστήριξε επίσης ότι από έγγραφα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, «είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας έβαλε πάνω από το συμφέρον της Κύπρου τη σχέση του με το δικτάτορα της Συρίας Άσαντ».

Τόσο ο Νικόλας Ιωαννίδης, όσο και οι άλλοι ομιλητές κάλεσαν τον πρόεδρο Χριστόφια να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες και να παραιτηθεί. Επίσης, υποστήριξαν ότι υπό τις περιστάσεις η Ερευνητική Επιτροπή που ορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο δεν είναι ανεξάρτητη. Σημείωσαν επίσης ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να δεσμευτεί ότι θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής.

Μεταξύ των συνθημάτων, που κυριάρχησαν, ήταν: «Δολοφόνοι παραιτηθείτε», «Χριστόφια παραιτήσου όλη η ευθύνη είναι δική σου», « Κάτω η χούντα του Χριστόφια».