Ως ένα ακόμη «οικονομικό βάρος» χαρακτήρισαν την 96χρονη Gladys Jefferson, οι υπεύθυνοι έγκρισης αδειών παραμονής της Τασμανίας, οι οποίοι απέρριψαν την αίτησή της για απόδοση βίζας, αρνούμενοι, έτσι, τη νόμιμη και μόνιμη παραμονή της στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, η ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία πρόσφατα γιόρτασε τα 96 γενέθλιά της, ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία να της χορηγηθεί βίζα προκειμένου να καταφέρει να μείνει με την κόρη της. Ωστόσο, η αίτησή της απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με την κόρη της, Bridget Grigg, η ηλικιωμένη είχε εξομολογηθεί στην ίδια πριν από 18 μήνες ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της να την επισκεφτεί καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα με τη μνήμη της. Για το λόγο αυτό αλλά και γιατί δεν είχε κανέναν άλλο συγγενή στην Αγγλία, η 96χρονη αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Βρετανία.

Αρχικά της χορηγήθηκε μια ειδική βίζα 12 μηνών. Ωστόσο, αυτή η βίζα έληξε την περασμένη βδομάδα και η γυναίκα τώρα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της απέλασης.

Εκνευρισμένοι οι συγγενείς της επικρίνουν την πολιτική που ακολουθεί η Αυστραλία στην χορήγηση αδειών παραμονής και κυρίως το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες χαρακτήρισαν τη γυναίκα ως ένα ακόμη οικονομικό βάρος αναφερόμενοι στα επιδόματα που θα απολάμβανε η γυναίκα μετά τη χορήγηση της μόνιμης άδειας παραμονής.