Αμυδρά φωτισμένα μπαρ, «στραπατσαρισμένες» ντίσκο και περίεργα σκοτεινά υπόγεια, χιόνια στους δρόμους, μώλωπες στα γόνατα νωρίς το πρωί. Αυτές τις εικόνες έβαλε στο κάδρο της μηχανή του ο φωτογράφος Visvaldas Morkevicius από τη Λιθουανία, ο οποίος άρχισε να τριγυρνά στα νυχτερινά στέκια της πρωτεύουσας της χώρας του, Βίλνιους.

«Το αλκοόλ είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ψυχαγωγίας εδώ στη Λιθουανία. Αν μιλήσουμε για την Βίλνιους, θα πούμε ότι είναι μια πόλη με όλα τα προνόμια μιας πρωτεύουσας οπότε μπορείς να βρεις τα πάντα εδώ. Από πάρτι σε skate park, σε παλιά γκέι κλαμπ, στα υπόγεια με φτηνά ποτά και δωμάτια για πεολειχία (περιέργως, όσοι μπαίνουν σε αυτά τα δωμάτια, απλά κάθονται και καπνίζουν, δεν έχω δει κανέναν να τα χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό). Μπορείς επίσης, να πας σε γκοθικ πάρτι ή απλά να πιεις μέχρι τις 11 το πρωί στα μπαρ Mars», λέει ο φωτογράφος και συμπληρώνει ότι τα καλοκαίρια, διοργανώνονται τουλάχιστον τρία μουσικά φεστιβάλ κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο.

Που θα βρείτε τις εικόνες του Morkevicius; Στο βιβλίο του, «Public Secrets».

paosdlfj1 paosdlfj2 paosdlfj3 paosdlfj4 paosdlfj5 paosdlfj6 paosdlfj7 paosdlfj8 paosdlfj9 paosdlfj10 paosdlfj11 paosdlfj12 paosdlfj13 paosdlfj14

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.