Η γαλλική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κέντρο τηλεπικοινωνιών της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κοντά στη Μοσούλη του βορείου Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

«Πλήξαμε τη νύχτα αυτή στα περίχωρα της Μοσούλης κέντρο τηλεπικοινωνιών του ΙΚ, ένα κέντρο προπαγάνδας», δήλωσε ο Λε Ντριάν στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

«Έχουμε πραγματοποιήσει επτά πλήγματα από τη Δευτέρα», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας, με τη γαλλική αεροπορία να στοχεύει εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Συρία και κυρίως στο Ιράκ, υποστηρίζοντας τις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις.

«Το ΙΚ υποχωρεί στο Ιράκ», όπου έχασε τον έλεγχο των πόλεων Σιντζάρ και Ραμάντι, τόνισε ο Λε Ντριάν, καλώντας ωστόσο σε «μεγάλη επαγρύπνηση».

«Η μάχη της Μοσούλης, θα πρέπει βέβαια μια ημέρα να δοθεί», πρόσθεσε ο Λε Ντριάν αναφέροντας, ωστόσο, ότι αυτή θα είναι «μια υπόθεση πολύ πιο περίπλοκη».

«Πρέπει να ενεργήσουμε έτσι ώστε οι ιρακινές και οι κουρδικές δυνάμεις να μπορούν να σκληραγωγηθούν τόσο ώστε να είναι σε θέση να διεξαγάγουν αυτή τη μάχη».

Οι υπουργοί Άμυνας επτά χωρών, μελών του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού για την καταπολέμηση του ΙΚ, (Γαλλία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία και Ολλανδία) θα συνεδριάσουν στις 20 Ιανουαρίου στο Παρίσι για να συζητήσουμε για τη στρατιωτική στρατηγική τους κατά των τζιχαντιστών.

«Θα δούμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την προσπάθειά μας στο Ιράκ και τη Συρία», διευκρίνισε ο Λε Ντριάν.