Αυτά τα παιδιά δείχνουν ότι ξέρουν την αληθινή έννοια των Χριστουγέννων, βοηθώντας τους άλλους. Ενώ τα περισσότερα περιμένουν να ανοίξουν τα δώρα τους με ενθουσιασμό το πρωί των Χριστουγέννων, υπάρχουν κάποια παιδιά που χαρίζουν τα δώρα τους.

Από δωρεές σε άστεγους μέχρι περούκες για τα θύματα του καρκίνου, αυτοί οι μικροί Άγιοι Βασίληδες δείχνουν ότι η εορταστική περίοδος σημαίνει να δίνεις.

Δείτε ποια είναι τα πέντε από τα πιο γενναιόδωρα παιδιά της Βρετανίας…

1. Τα μαλλιά της Mila βοηθούν τα παιδιά με καρκίνο

1

Η Mila Johnson δίνει τα μακριά ξανθά μαλλιά της σε ένα παιδί με καρκίνο αυτά τα Χριστούγεννα. Όταν η 6χρονη διάβασε ένα φυλλάδιο που έδειχνε παιδιά που είχαν χάσει τα μαλλιά τους μετά τη θεραπεία για τον καρκίνο, ήθελε να τους δώσει τα δικά της. Η ανιδιοτελής Mila έκοψε τις κοτσίδες της έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια περούκα για ένα παιδί με καρκίνο. Επιπλέον, προσπαθεί τώρα να μαζέψει 10.000 λίρες για τον ίδιο σκοπό ώστε να μπορέσει μια φιλανθρωπική οργάνωση να συλλέξει λεφτά για να αγοράσει περούκες για τα παιδιά.

2. Ο Dexter δίνει κουτιά από παπούτσια με δώρα στους άστεγους

2

Ο στόχος του μικρού Dexter Wells αυτές τις γιορτές είναι να βοηθήσει τους αστέγους και θέλει να βεβαιωθεί ότι θα έχουν κάτι να ανοίξουν την ημέρα των Χριστουγέννων. Ο 6χρονος πέρασε εβδομάδες γεμίζοντας τα κουτιά από παπούτσια με δώρα για τους ανθρώπους που δεν έχουν στέγη. Το μικρό αγόρι δήλωσε στη βρετανική Sun: «Χρησιμοποίησα το χαρτζιλίκι μου -των 5 λιρών την εβδομάδα- για να αγοράσω γάντια, καπέλα και κάλτσες. Προσθέσαμε μολύβια και τετράδια γιατί ήθελα να βάλω και κάτι διασκεδαστικό γι’ αυτούς. Θα βάλουμε επίσης σάντουιτς μέσα σε αυτά»

3. Emily ξοδέψει όλα τα χρήματα από το χαρτζιλίκι της σε δώρα για τα παιδιά σε «καταφύγιο»

3

Η Emily Clarke πέρασε τον τελευταίο χρόνο αγοράζοντας δώρα για τα παιδιά σε ένα καταφύγιο γυναικών που έχουν υποστεί βία της περιοχής της. Η 12χρονη έχει πλέον μαζέψει 200 δώρα κάτω από το δέντρο για τα παιδιά που θα περάσουν τα Χριστούγεννα εκεί. Η Emily επέλεξε το συγκεκριμένο καταφύγιο επειδή ο μπαμπάς της, που είναι μηχανικός ανελκυστήρων, είχε εργαστεί εκεί. Η ανιδιοτελής μαθήτρια δήλωσε: «Ρώτησα τον μπαμπά αν θα μπορούσε να βάλει ένα μήνυμα στο Facebook ζητώντας από τους ανθρώπους να δώσουν κάποια δώρα που δεν ήθελαν. Τον Ιανουάριο, είχα ήδη λάβει 30.» Η Emily χρησιμοποίησε όλες τις 10 λίρες που τις έδιναν σαν χαρτζιλίκι κάθε εβδομάδα για να αγοράσει δώρα.

4. Ο Kamran είναι εθελόντρια σε μια κουζίνα

4

Ο Kamran Singh Lalli είναι εθελοντής σε ένα τοπικό συσσίτιο και δίνει δώρα στα παιδιά που είναι λιγότερο τυχερά από αυτόν. Ο 4χρονος, όταν τον ρώτησαν για την πράξη του, δήλωσε: «Στο νηπιαγωγείο μου μαζεύουμε ρούχα και παπούτσια για τα παιδιά που δεν έχουν μαμάδες και μπαμπάδες. Ρώτησα τη μαμά μου αν θα μπορούσαμε να τους δώσουμε και δώρα, γιατί δεν είναι ωραίο που είναι μόνα τους. Έτσι θα πάμε να τους δώσουμε μερικά από τα δώρα μου όταν θα έρθει ο Άγιος Βάσιλης. Βοηθάω επίσης τη γιαγιά και τον παππού μου στο τοπικό συσσίτιο στο ναό. Πλένω τα πιάτα και βοηθάω όσο μπορώ. Το φαγητό που φτιάχνουμε πηγαίνει σε ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι». Οι γονείς, όπως αναφέρει η Sun, είναι πολύ υποστηρικτικοί με το τον ανιδιοτελή γιο τους.

5. Ο Ben διοργάνωσε ένα πάρτι για τα παιδιά των μεταλλεργατών που έχασαν τις δουλειές τους

5

Όταν 1.700 εργάτες της χαλυβουργίας απολύθηκαν στο Redcar, στο North Yorkshire, ο Ben Hebden αποφάσισε να χαρίσει στα παιδιά τους ένα χριστουγεννιάτικο δώρο που θα θυμούνται. Οργάνωσε ένα τεράστιο πάρτι με μια επίσκεψη από τον Άγιο Βασίλη, προσφέροντας πλούσιο φαγητό, αλλά και δώρα.

Ο 9χρονος Ben ρώτησε τη μαμά του αν θα μπορούσαν να οργανώσουν ένα πάρτι και εκείνη έφτιαξε στο Facebook μια σελίδα ώστε να μαζευτούν χρήματα για το σκοπό αυτό. Μαζεύτηκαν έτσι 845 λίρες! Αν και νόμιζαν ότι θα έρθουν πολύ λίγες οικογένειες τελικά ήρθαν 220 άτομα! Οι εθελοντές γονείς ξαφνιάστηκαν τόσο και νιώθουν περήφανοι για το γιο τους.