Κίνδυνο επιθέσεων από την αλ Κάιντα «βλέπει» το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το οποίο εξέδωσε προειδοποίηση προς τους χιλιάδες υπευθύνους των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της χώρας.

Σε επείγον μήνυμα που εστάλη της Τρίτη, το υπουργείο υπογραμμίζει πως αυτές οι επιθέσεις είναι πιθανόν να γίνουν με αφορμή την δέκατη επέτειο των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου από άτομα που έχουν διεισδύσει σε χημικά εργοστάσια ή διυλιστήρια, σύμφωνα με το ABC.

Η προειδοποίηση αυτή βασίζεται σε έγγραφα που ανακαλύφθηκαν στις 2 Μαΐου όταν ειδική ομάδα αμερικανών στρατιωτών σκότωσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.

Στις 14 Ιουλίου, η Wall Street Journal είχε αποκαλύψει πως ο αρχηγός της αλ Κάιντα προγραμμάτιζε νέα επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες την ημέρα της επετείου. Επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, η εφημερίδα έγραφε πως στην κατοικία του Μπιν Λάντεν βρέθηκαν «σημειώματα επικοινωνίας» αλλά όχι και αποδείξεις ότι η σχεδιαζόμενη συνωμοσία θα πραγματοποιείτο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.