Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι ο δεύτερος πιλότος του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους SU-24 που κατερρίφθη χθες από την Τουρκία είναι ασφαλής και επιστρέφει σε ρωσική βάση στη Συρία, μετέδωσε το IFAX.

«Η επιχείρηση ήταν επιτυχής. Ο πιλότος επαναπατρίστηκε στη βάση μας» στο Χμέιμιμ της Συρίας, δήλωσε ο Σόιγκου, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ο Σόιγκου ευχαρίστησε «όλους τους άνδρες του ρωσικού στρατού που πήραν τεράστια ρίσκα κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας» για να σώσουν τον πιλότο. Ο άλλος πιλότος του αεροσκάφους σκοτώθηκε.

Νωρίτερα ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε τη διάσωση κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης του δεύτερου πιλότου.

Από νωρίς το πρωί είχε γίνει γνωστό πως ο Συριακός Στρατός βρήκε τον δεύτερο πιλότο του ρωσικού μαχητικού που κατέρριψε χθες η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του πρεσβευτή της Ρωσίας στη Γαλλία.

Όπως είπε, ο πιλότος εκτινάχθηκε από το ρωσικό μαχητικό, παρελήφθη από άνδρες του Συριακού Στρατού και μεταφέρεται στη ρωσική αεροπορική βάση.

«Ο ένας πιλότος τραυματίστηκε κατά την πτώση του με αλεξίπτωτο και στη συνέχεια σκοτώθηκε με άγριο τρόπο στο έδαφος από τζιχαντιστές», όπως είπε ο πρεσβευτής, «ενώ ο δεύτερος απέδρασε και βρέθηκε στον Συριακό Στρατό», τόνισε ο Alexandre Orlov στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.