Το ζευγάρι αυτό έχει περάσει την ελεύθερη σχέση σε άλλο επίπεδο… Ο John και η Claudia είναι μαζί 7 χρόνια αλλά κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών ο John έχει κοιμηθεί με άλλες 40 γυναίκες και μάλιστα με την άδεια της συντρόφου του. Εξάλλου και η ίδια έχει βγει και φλερτάρει με πάνω από 60 άνδρες σε αυτό το διάστημα.

Το ζευγάρι είναι μέρος ενός κινήματος που αναπτύσσεται τελευταία, το «Polyamory», σύμφωνα με το οποίο τα ζευγάρια έχουν πλήρη σεξουαλική ελευθερία αλλά ταυτόχρονα σέβονται και αγαπούν τον σύντροφό τους. Στο ίδιο κίνημα συμμετέχουν πάνω από 180.000 άνθρωποι παγκοσμίως σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

Ο John και η Claudia λένε ότι με αυτό τον τρόπο κρατούν ζωντανή τη σχέση τους και τώρα σκέφτονται να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά. Μάλιστα σκοπεύουν να καλέσουν στην τελετή και τις πρώην σχέσεις τους.

pic1

Ο John έχει περισσότερες σεξουαλικές συντρόφους παράλληλα ενώ η Claudia φλερτάρει και δεν προχωράει ερωτικά τόσο συχνά γιατί όπως λέει απολαμβάνει περισσότερο το φλερτ και όχι την σεξουαλική επαφή.

Ο 28χρονος αναφέρει ότι αυτό είναι κάτι που παραξενεύει πολύ τους φίλους του οι οποίοι τον ρωτούν πως την αφήνει να βγαίνει με άλλους άνδρες και αν ζηλεύει. Εκείνος απαντά ότι το να έχει ο καθένας τη σεξουαλική του ελευθερία βοηθάει τη σχέση τους να γίνεται πιο ισχυρή. Η 24χρονη μάλιστα δηλώνει ότι ο John είναι ο άνδρας που αγαπάει αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να θαυμάζει και άλλους άνδρες.

pic2

Το ζευγάρι γνωρίζεται από τότε που η κοπέλα ήταν 16 ετών και εκείνος φοιτητής. Ταίριαξαν αμέσως και τα τέσσερα πρώτα χρόνια ήταν ένα «φυσιολογικό» ζευγάρι που δεν είχε επαφές εκτός σχέσης. Αργότερα έπρεπε λόγω δουλειάς να μείνουν σε διαφορετικές πόλεις για ένα διάστημα και τότε άρχισε ο ένας να απατάει τον άλλον και μάλιστα τις ίδιες μέρες, όπως ανακάλυψαν αργότερα.

Όταν συναντήθηκαν ομολόγησαν ο ένας στον άλλον τι είχαν κάνει και επειδή δεν ήθελαν να βάλουν τέλος στη σχέση τους αποφάσισαν να είναι μαζί αλλά ο καθένας να έχει ελεύθερη σεξουαλική ζωή. Όπως λένε οι ίδιοι, ο καθένας είναι ελεύθερος να κοιμηθεί με όποιον θέλει αλλά διατηρούν μια ζεστή σχέση σαν ένα κανονικό ζευγάρι.

7hb85dnt

Σύμφωνα με το κίνημα το οποίο ακολουθούν, οι άνθρωποι μπορούν να βλέπουν ερωτικά παραπάνω από ένα άτομο αλλά μπορούν ταυτόχρονα να διατηρούν και μια μόνιμη σχέση. Όπως λένε, έχουν θέσει όρους στις σχέσεις τους, η Claudia τού δίνει την άδεια για να βρεθεί με μια άλλη γυναίκα και βασικός τους κανόνας είναι να μη συζητούν για τις σεξουαλικές λεπτομέρειες που έχουν με τα άλλα πρόσωπα μεταξύ τους.

Μεταξύ άλλων δεν βρίσκονται ποτέ στο ίδιο σπίτι όλοι, δηλαδή το ζευγάρι και τα τρίτα πρόσωπα και μία βραδιά την εβδομάδα την έχουν αφιερωμένη αποκλειστικά στη σχέση τους. Βασική τους πεποίθηση είναι όμως ότι ο άνθρωπος είναι πολυγαμικός και δεν θα πρέπει κανείς να καταπιέζεται…