Στην Οδησσό, στην Ουκρανία φαίνεται πως ο άρχοντας του σκότους, Darth Vader, κέρδισε τη μάχη της υστεροφημίας σε αντίθεση με τον Λένιν που όπως αποδεικνύεται θεωρείται πια ξεπερασμένος. Ο λόγος για τον καλλιτέχνη, Alexander Milov, ο οποίος αποφάσισε να μετατρέψει άγαλμα του Λένιν στον γνωστό ήρωα του Πολέμου των Άστρων , Darth Vader.

Την ώρα που ο υπόλοιπος κόσμος προσπαθεί να καταλάβει τι αποκαλύπτει το Force Awakens για τη νέα ταινία, ο καλλιτέχνης – του οποίου τη δουλειά παρακολουθήσαμε στην ταινία Burning Man φέτος- ήταν απασχολημένος με τη δημιουργία του πρώτου παγκοσμίως αγάλματος του Vader.

Ο Milov μετέτρεψε το μνημείο της Σοβιετικής εποχής με τις ευλογίες του κράτους αφού η νέα νομοθεσία της Ουκρανία, προβλέπει να γκρεμιστούν όλα τα υπολείμματα και τα σύμβολα του κομμουνιστικού παρελθόντος της χώρας.

Μάλιστα στο κεφάλι του αγάλματος σκέφτηκε να το χρησιμοποιήσει ως ένα WiFi hotspot για να ανεβάζουν πανεύκολα κι ανέξοδα οι επισκέπτες τις selfies τους με τον δημοφιλή ήρωα. Ο ίδιος πιστεύει πως το νέο άγαλμα θα προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και θα προσελκύσει τουρίστες θαυμαστές του Πολέμου των Άστρων από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως το νέο άγαλμα κατασκευάστηκε από γύψο, ο οποίος είχε αποδυναμωθεί με την πάροδο του χρόνου,  ενώ ο καλλιτέχνης ενδυνάμωσε τη δομή του προσθέτοντας το κράνος και την κάπα κατασκευασμένη από κράμα τιτανίου.

«Το άγαλμα του Λένιν παρέμεινε από κάτω από το νέο άγαλμα ούτως ώστε οι ευγνώμονες ή όχι απόγονοί του  να μπορούν να τον ξεθάψουν , αν χρειαστεί» ανέφερε ο καλλιτέχνης.

Κληθείς να σχολιάσει το άγαλμα, ένας υπεύθυνος αποθήκης σε κοντινό εργοστάσιο ανέφερε: «Τα πάντα λάμπουν, τα πάντα αλλάζουν. Το παλιό δίνει τη θέση του στο νέο και κάπως έτσι ο κόσμος γυρίζει.