Ο επικεφαλής του ισπανικού, αριστερού κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας επέκρινε σε συνέντευξή του τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για την οικονομική πολιτική που επιβάλλει στις ευρωπαϊκές χώρες, κατηγορώντας την ότι προκαλεί αστάθεια.

«Η Άγγελα Μέρκελ ζητεί από τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας μέτρα λιτότητας τα οποία δεν θα επέβαλε ποτέ στους πολίτες της», δήλωσε ο Ιγκλέσιας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

«Με αυτόν τον απολυταρχισμό προκαλεί μια αστάθεια που είναι πολύ επικίνδυνη», εκτίμησε ο Ισπανός πολιτικός.

Η Γερμανία είναι η πιο σημαντική χώρα για το σοσιαλδημοκρατικό κίνημα στην Ευρώπη, επεσήμανε ο Ιγκλέσιας, εξηγώντας ότι πρόκειται για μια χώρα «με βαθιά ριζωμένη αντιφασιστική και μεγάλη οικολογική συνείδηση. Όμως η ανευθυνότητα της Μέρκελ είναι η αιτία που η προσέγγιση της Γερμανίας εκλαμβάνεται ως απειλή από την υπόλοιπη Ευρώπη».

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος του Podemos δήλωσε ότι υποστηρίζει την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Όμως η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει «να ανακαλέσει πιο έντονα στην τάξη τις ευρωπαϊκές χώρες που κακομεταχειρίζονται τους πρόσφυγες. Η πυγμή την οποία επέδειξε η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα δεν είναι η ίδια με αυτή που δείχνει όταν πρόκειται για τους πρόσφυγες και τα ανθρώπινα δικαιώματα», υπογράμμισε ο Ιγκλέσιας.

Οι χώρες «που αντιμετωπίζουν άσχημα τους πρόσφυγες» θα πρέπει «να αντιμετωπίζονται εξίσου σκληρά όπως η Ελλάδα στην κρίση του ευρώ», κατέληξε ο ίδιος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.