Μία… τρίτη εκδοχή για τον αριθμό των νεκρών από τη φονική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας δίνουν στη δημοσιότητα οι ιατροδικαστικές αρχές, κατόπιν συνεργασίας με την τουρκική υπηρεσία σήμανσης.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά σήμερα η ιατροδικαστική υπηρεσία ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 102 μέχρι στιγμής. Το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έρευνας έρχεται σε σύγκρουση με τους ισχυρισμούς τόσο της τουρκικής κυβέρνησης, που έκανε λόγο για 98 νεκρούς αλλά και του φιλοκουρδικού HDP που ισχυρίζεται ότι οι νεκροί είναι 128, εκ των οποίων μάλιστα οι 120 έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία της Άγκυρας, 97 σοροί, στις οποίες ολοκληρώθηκαν οι νεκροψίες, παραδόθησαν στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ μόλις πέντε παραμένουν στα εργαστήρια, εν των οποίων μάλιστα οι τρεις δεν έχει καταστεί δυνατόν να αναγνωριστούν.

Μάλιστα, συγγενείς των θυμάτων είδαν δύο από τις σορούς σε μία διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό καθώς τα πρόσωπά τους ήταν τελείως αλλοιωμένα.

Την ίδια ώρα η διασταύρωση του DNA τους με τα αρχεία της τουρκικής αστυνομίας δεν έχει καταφέρει να ρίξει φως στην ταυτότητά τους, με αποτέλεσμα να σταλούν τα δείγματα στο πανεπιστημιακό εργαστήριο της Κωνσταντινούπολης για καλύτερη ανάλυση με άλλες μεθόδους.

Εκτιμάται πάντως, ότι ένα ή δύο από τα πτώματα που δεν έχουν αναγνωριστεί ανήκουν στους βομβιστές αυτοκτονίας.