Επίσημη επίσκεψη στο Ιραν πραγματοποιεί σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο Νταβούτογλου είχε αρχικά προγραμματιστεί να επιστρέψει στην Τουρκία σήμερα μετά τη συνάντησή του με τον σαουδάραβα ομόλογό του, αλλά αποφάσισε να πραγματοποιήσει σύντομη περιοδεία σε άλλες χώρες της περιοχής, διευκρίνισε ο ίδιος αξιωματούχος.Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στις αναταραχές στην Συρία, την γειτονική της Τουρκίας χώρας που ανησυχεί περισσότερο την Άγκυρα, αλλά και σε άλλες αραβικές χώρες όπως το Μπαχρέιν.

«Είναι μια ευκαιρία να διατυπώσουμε τις απόψεις μας για το θέμα αυτό», τόνισε ο Ουνάλ.

Ο Νταβούτογλου συναντήθηκε και με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα.Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον ιρανό ΥΠΕΞ Αλί Ακμπάρ Σαλεχί στην Τεχεράνη, και αύριο Δευτέρα με άλλους ιρανούς αξιωματούχους.

Ο Νταβούτογλου είναι πιθανόν να μεταβεί στην Αίγυπτο, το Μπαχρέιν, τον Λίβανο και τη Συρία, αλλά το πρόγραμμά του δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Την επόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη η συνάντηση της ομάδας επαφής για την Λιβύη με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών των δυνάμεων της Δύσης, τον ΓΓ του ΝΑΤΟ και εκπροσώπους της λιβυκής αντιπολίτευσης.