Στο περιουσιακό επικεντρώθηκαν και σήμερα οι συζητήσεις που γίνονται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ανάμεσα στον Κύπριο πρόεδρο, Χριστόφιας και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, δήλωσε ότι η σημερινή συνάντηση ήταν μακρά και πρόσθεσε πως η συζήτηση για το περιουσιακό θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα από τους εκπροσώπους των δύο πλευρών, παρουσία και του ιδίου.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις που έγιναν αυτές τις ημέρες και από τις δύο πλευρές με αφορμή τις επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής και κατά πόσο αυτές έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στις συνομιλίες, είπε ότι οι επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και στις δύο πλευρές και πως κατά τις μέρες αυτές οι άνθρωποι και από τις δύο κοινότητες επικεντρώνονται στην ιστορία και στο παρελθόν.

«Το σημαντικό είναι ότι οι ηγέτες εργάζονται για το μέλλον και όχι για το παρελθόν και πως τα Ηνωμένα Έθνη είναι ενθαρρυμένα από αυτό το γεγονός», είπε ο κ. Ντάουνερ.