Μια σπάνια γενετική ανωμαλία παρατηρείται εδώ και τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες σε χωριό της Καραϊβικής, ονόματι Salinas, κατά την οποία τα κορίτσια μεταμορφώνονται σε αγόρια αποκτώντας ακόμα και ανδρικό μόριο.

Παρά το γεγονός ότι τα κορίτσια γεννιούνται με γυναικεία γεννητικά όργανα, μόλις μπουν στην εφηβεία αρχίζουν να μεταμορφώνονται σε αγόρια, χάρη σε μία σπάνια γενετική ανωμαλία. Αυτή η ψευδοερμαφρόδιτη κατάσταση, έχει γίνει δεκτή στη Δομινικανή Δημοκρατία ως τρίτο φύλο και πλήττει σχεδόν ένα παιδί στα 90 που γεννιούνται στο Salinas.

Johnny

Ένα από τα αγόρια αυτά, το οποία ονομάζονται «guevedoces» που σημαίνει «πέος στα δώδεκα» ή «machihembras» που σημαίνει πρώτα γυναίκα μετά άντρας, παρουσίασε το BBC σε 2 επεισόδια με τον όνομα Counttown to Life. Ο 24χρονος Johnny, ο οποίος είναι φυσιολογικά και βιολογικά άνδρας, είχε γεννηθεί ως κορίτσι και αρχικά ονομαζόταν Felicitia.

girls

«Γεννήθηκα στο σπίτι κι όχι στο νοσοκομείο και δεν ήξεραν τι γένος ήμουν. Θυμάμαι να φοράω ένα μικρό κόκκινο φόρεμα. Πήγα σχολείο και φορούσα την φούστα μου, αλλά θυμάμαι πως ποτέ δεν μου άρεσαν τα κοριτσίστικα παιχνίδια και ρούχα», αναφέρει.

Την σπάνια γενετική ανωμαλία, που έφερε στο φως η δρ. Julianne Imperato, του Ενδοκρινολογικού Πανεπιστημίου Cornell φέρεται να προκαλεί η έλλειψη ενζύμου που προστατεύει από την τεστοστερόνη που δημιουργεί την γυναικεία εμφάνιση στα κορίτσια.

Πρώτη φορά που μελετήθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Cornell ήταν την δεκαετία του 1970.